آجرین حبر ها از چنگ اسراییل و غزه

01

حماس می‌گوید تا برآورده نشدن خواسته‌ها هیچ‌ گروگانی نمی‌تواند غزه را زنده ترک کند

حماس هشدار داده است که نمی‌گذارد هیچ گروگانی غزه را زنده ترک کند، مگر اینکه خواسته‌هایش برآورده شود.

ابوعبیده سخنگوی حماس در کلیپ صوتی که روز یکشنبه در کانال تلگرام شاخه نظامی این گروه منتشر شده‌ای گفته است: «نه دشمن فاشیست و رهبری استکبار آن… و نه حامیان پشت سر آنها… نمی‌توانند اسیران خود را بدون مبادله، مذاکره و موافقت با شرایط مقاومت زنده بگیرند».

فشار بر مقامات اسرائیلی برای انجام اقداماتی جهت آزادی ۱۳۸ گروگانی که که هنوز در اختیار حماس و سایر گروه‌های مسلح فلسطینی هستند، افزایش یافته است.

اسرائیل بارها گفته برای نجات گروگان‌های باقی مانده هر کاری که می‌تواند انجام خواهد داد.

تاکنون حدود ۱۱۰ گروگان در مجموع آزاد شده‌اند، اما آتش بس یک هفته‌ای، هفته گذشته پایان یافت و از آن زمان اسرائیل بمباران غزه را از سر گرفته است.

  • وزیران خارجه اتحادیه اروپا «تحریم منابع مالی حماس» و «ممنوعیت سفر شهرک‌نشینان اسرائیلی مسوول خشونت‌ها» را بررسی می‌کنند

    وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است امروز به بررسی گام‌های بعدی احتمالی در پاسخ به بحران خاورمیانه، از جمله بستن شریان‌های مالی گروه حماس و ممنوعیت سفر برای شهرک نشینان اسرائیلی مسئول خشونت‌ها در کرانه باختری بکنند.

    در این جلسه وزاری کشورهای مختلف اتحادیه اروپا قرر است گزارش سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا را بررسی کنند که در آن راه‌های احتمالی آینده در خصوص بحران در خاورمیانه را بررسی و تشریح کرده است.

    حماس قبلا توسط اتحادیه اروپا در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته که براساس آن هر گونه سرمایه یا دارایی که در اتحادیه اروپا دارد، باید مسدود شود.

    اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که محمد دیف، فرمانده شاخه نظامی حماس و مروان عیسی معاون او را به فهرست تروریست‌های تحت تحریم خود اضافه کرده است.

    خبرگزاری رویترز که به نسخه‌ای از گزارش سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا دست یافته نوشته است، اتحادیه اروپا می‌تواند با هدف قرار دادن منابع مالی حماس و همچنین بنگاه‌های پخش اطلاعات نادرست در خصوص این گروه، از این هم فراتر برود.

    کشورهای فرانسه و آلمان گفته‌اند که در حال حاضر برای پیشبرد چنین پیشنهادهایی با یکدیگر همکاری می‌کنند.

    در عین حال مقامات ارشد اتحادیه اروپا مانند جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی آن نسبت به افزایش خشونت‌ها توسط شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی ابراز نگرانی کرده‌اند.

    یکی از پیشنهادهایی که وزرای خارجه اتحادیه اروپا بررسی خواهند کرد می‌تواند شامل ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا برای افراد مسئول و سایر تحریم‌ها برای نقض حقوق بشر باشد.

    فرانسه ماه گذشته گفت اتحادیه اروپا باید چنین اقداماتی را در نظر بگیرد و الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک هفته گذشته گفت که «شهرک نشینان افراطی در کرانه باختری» از ورود به کشور منع خواهند شد.

  • اسرائیل می‌گوید نقطه‌ای در جنوب لبنان را هدف قرار داده است

    ارتش اسرائیل اعلام کرده که یکشنبه به یک نقطه که آن را «تروریستی» خوانده در لبنان حمله کرده و یک «شیء هوایی مشکوک» را که از خاک لبنان عبور کرده بود، رهگیری کرد.

    ارتش اسرائیل در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آنها «چندین شلیک از لبنان به سمت اسرائیل را شناسایی کرده‌‌اند و در پاسخ محل این شلیک‌ها را هدف قرار داده‌اند.»

    گزارش‌های تکمیلی حاکی از آن است که این درگیری در جنوب لبنان و در نزدیکی مرز دو کشور رخ داده است.

    حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق

    خبرگزاری دولتی سوریه اعلام کرد که اسرائیل اواخر روز یکشنبه چندین حمله هوایی در نزدیکی دمشق پایتخت این کشور انجام داده است.

    یک منبع امنیتی به این خبرگزاری گفت: «در حوالی ساعت ۱۱ شب دشمن اسرائیلی یک حمله هوایی انجام داد و نقاط مختلفی را در حومه دمشق هدف قرار داد».

    سوریه می‌گوید پدافند هوایی‌اش چندین موشک شلیک شده را سرنگون کرده با این حال این حمله «خسارت مادی محدودی» در پی داشته است.

    خبرنگار خبرگزاری فرانسه نیز وقوع چندین انفجار قوی در حومه دمشق را تایید کرده و گفته این محل پیش از این نیز توسط اسرائیل مورد حمله قرار گرفته بود.

    دیده بان حقوق بشر سوریه که یک گروه ناظر جنگ مستقر در بریتانیا است نیز گفته این حملات به «پایگا‌های حزب‌الله لبنان» صورت گرفته است.

    ارتش اسرائیل تاکنون در خصوص این حادثه اظهار نظری نکرده است، اما به طور جداگانه اعلام کرد که شامگاه یکشنبه از لبنان به سمت شمال اسرائیل تیراندازی شده است.

    اسرائیل به ندرت درباره حملات به سوریه به طور رسمی صحبت می‌کند، اما بارها گفته است که به ایران که از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه حمایت می‌کند، اجازه نخواهد داد تا حضور خود را در آنجا گسترش دهد.

  • اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل برای آتش‌بس در غزه برگزار می‌شود

    مصر و موریتانی در نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، با استفاده از قطعنامه ۳۷۷ مجمع عمومی این سازمان خواستار «اتحاد برای صلح» و وارد عمل شدن مجمع عمومی برای رسیدن به آتش بس در غزه شدند.

    این قطعنامه که در سال ۱۹۵۰ تصویب شده است به ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل اجازه می‌دهد، در صورت بی‌عملی یا عدم موفقیت شورای امنیت برای انجام وظیفه خود در برپایی صلح و امنیت بین‌المللی وارد عمل شود.

    از آنجا که روز یکشنبه آمریکا با استفاده از حق وتوی خود جلوی تصویب قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس در غزه را گرفت، مصر و موریتانی توانسته‌اند با استفاده از این قطعنامه، خواستار برگزاری جلسه‌ای اضطراری برای مجمع عمومی سازمان ملل متحد شوند.

    به گزارش خبرگزاری الجزیره این جلسه اضطراری روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد.

    براساس آخرین آمار منتشر شده در روز یکشنبه آمار تلفات در غزه از ۱۸هزار نفر گذشته و نزدیک به ۷۰۰۰ نفر نیز مفقودند.