ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران از درگذشت آرمیتا گراوند، دانش آموز ۱۷ سالهای خبر داد که نهم مهر در مسیر مدرسه در ایستگاه متروی شهدا از ناحیه سر آسیب دید و در بیمارستان نظامی فجر بستری شد.
این خبرگزاری میگوید «معالجات گسترده پزشکی» به ثمر ننشسته و او پس از ۲۸ روز بستری در بخش مراقبهای ویژه درگذشت.
یکی از نزدیکان آرمیتا گراوند که نخواست نامش فاش شود، به بیبیسی فارسی گفت به درخواست مادر و خواهر آرمیتا قرار است فردا ساعت ۹ صبح مراسم خاکسپاری در بهشت زهرا تهران انجام شود. این منبع نزدیک به خانواده تاکید کرد نمیداند این درخواست مادر و خواهر آرمیتا گراوند تحت فشار نیروهای امنیتی است نه.
فعالان حقوق بشر آرمیتا گراوند را قربانی درگیری با پلیس حجاب جمهوری اسلامی میدانند. این فعالان، پلیس حجاب در ایران را متهم کردند با ضرب و جرح او، باعث به کما رفتن او شدند.
به فاصله کوتاهی بعد از انتشار خبر جان باختن آرمیتا گراوند، نام او به ترند اول اکس (توییتر سابق) تبدیل شد و کاربران در شبکههای اجتماعی نسبت به این خبر واکنش نشان دادند.
مقامهای رسمی در واکنش گفتند حادثه ناشی از «افت فشار» او بوده اما از انتشار آنچه در داخل واگن بر آرمیتا گذشت خودداری کردند.
در تصاویری که خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) منتشر کرد، آرمیتا حدود ساعت ۷ بیآنکه مقنعه به سر داشته باشد به همراه دوستانش در ایستگاه شهدا مترو تهران دچار حادثه شد و از آن زمان در یک بیمارستان نظامی در پایتخت بستری شد.
سه هفته پیش روزنامه گاردین لندن به نقل از «دو شاهد عینی» ضرب و شتم بر سر حجاب او را با یک حجاببان زن در داخل واگن مترو تایید کرد.
این روزنامه نوشت زمان تصاویر ویدئوهایی که این خبرگزاری منتشر کرده، نشان میدهد که دست کم صد ثانیه از زمان آن کم شده است.
روزنامه گاردین در این باره با دو «شاهد» روز حادثه گفتگو کرد که به گفته یکی از آنها آرمیتا به هنگام ورود به واگن مترو با تذکرات یک حجاببان زن روبهرو شد و این زن به دلیل آن که آرمیتا روسری نداشت با او مشاجره کرد. به گفته این فرد، «زن چادری فریاد زد که چرا حجاب نداری؟» و آرمیتا در پاسخ گفت: «آیا من به تو میگویم چرا چادرت را برنمیداری»؟
به گفته این شاهد، درگیری لفظی به خشونت کشیده شد و حجاببان زن، با حمله به آرمیتا او را به شدت هل داد و به گفته یک شاهد دیگر آرمیتا بعد از زمین خوردن «همچنان به هوش بود.»
چند روز پس از این درگیری، خبرنگار روزنامه شرق که برای پوشش این مساله به بیمارستان نظامی «فجر نیروی هوایی» رفته بود، برای ساعاتی بازداشت شد.
یکی از نزدیکان آرمیتا گراوند پیشتر به بیبیسی فارسی گفته بود او ورزشکار حرفهای تکواندو بود و «دان ۳» در این رشته ورزشی رزمی داشت.
آرمیتا گراوند عاشق فرهنگ، زبان و غذاهای کرهای بود. او همچنین به گروه موسیقی کرهای بیتیاس (BTS) علاقه زیادی داشت، بهطوری که مدل موهایش را مانند «پارک جیمین»، یکی از اعضای این گروه موسیقی کوتاه میکرد.
آرمیتا به نقاشی نیز علاقه زیادی داشت و از دو سال پیش به صورت حرفهای یادگیری نقاشی را آغاز کرده بود. او چیزهایی را که دوست داشت مانند پرتره شخصیتهای محبوبش را نقاشی میکرد.
همزمان با خبر جان باختن آرمیتا گراوند، انتقادها از شیوه اطلاعرسانی و ممنوعیت رسانهها برای پیگیری اخبار این دانشآموز ۱۷ ساله بالا گرفت.
در حالی که انتقادها رو به افزایش است، میزان، پایگاه خبری قوه قضاییه ایران اعلام کرده که دادستان تهران علیه کانال تلگرامی روزآروز، صادق زیباکلام، سارا معصومی و میلاد علوی، به دلیل آنچه «انتشار مطالب خلاف واقع و بدون سند» خوانده، اعلام جرم کرده است. خبرگزاری قوه قضائیه توضیح بیشتری در این باره نداد.
اما خبرگزاری فارس، در خبر جداگانهای نوشته دادستانی تهران به دلیل آن که این افراد «مطالبی بدون سند و خلاف واقع در مورد آرمیتا گراوند منتشر کرده و همسو با رسانههای ضدایرانی مدعی شده بودند در درگیری بر سر حجاب به سر آرمیتا ضربه خورده است» ، علیه آنها اعلام جرم کرده است.