گزارشها از ایران حاکی از آن است که در ادامه مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان، بنا به تصاویر و گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، امروز هم دانشآموزان دستکم در دو مدرسه کرمانشاه، دو مدرسه در سنندج و یک مدرسه تهران دچار مسمومیت شدند.
یکی از این مدارس در کرمانشاه پسرانه بوده اما بقیه آنها مدارس دخترانه گزارش شده است. بر اساس گزارشهای دریافتی دانشآموزان مسموم شده به بیمارستان منتقل شدند.
در برخی از تصاویر دریافت شده آمبولانس و خودروهای امدادی جلوی مدارس دیده میشود و دانش آموزانی که دچار مسمومیت شدهاند بعضی در حیاط یا در بیرون مدرسه منتظر کمک هستند. در برخی از تصاویر والدین هراسان دانشآموزان هم دیده میشوند.
در حالی که شش ماه از شروع اولین موارد مسمومیت دانشآموزان در ایران میگذرد، مقامهای جمهوری اسلامی ایران هیچ گزارشی درباره برخورد با عوامل و منشا این مسمومیتها به افکار عمومی اعلام نمیکنند یا در مواردی که اظهار نظر میکنند، دانشآموزان را «مقصر» می خوانند.
پیش از این دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران، اطلاع داده بود که مقامهای حکومتی تصمیم گرفتهاند در این پرونده از به کار بردن عبارت مسمومیت خودداری و به جای آن از عبارت «بدحالی» دانشآموزان استفاده کنند. او گفته بود که «درصد کمی» از موارد «مربوط به شیطنتهایی بوده که صورت گرفته و باعث بدحالی دانشآموزان شده است.»
سرتیپ مجید میراحمدی معاون امنیتی-انتظامی وزارت کشور هم این مسمومیتها را به «تمارض و شیطنت» بعضی از دانشآموزان نسبت داده است.
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران هفته گذشته در گزارشی گفته بود «۸۰ درصد از دانشآموزانی که به مراکز درمانی منتقل شدهاند تمارض کردن و ۲۰ درصد بقیه بر اثر تلقین حالشان بد شده است».
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اواخر سال گذشته مسومیت دانشآموزان را «جنایت بزرگ» خوانده بود. بر خلاف معمول که آقای خامنهای چنین وقایعی را به دشمن خارجی نسبت میدهد، در این مورد هیچ اشارهای به خارجی بودن منشا این مسمومیتها نکرده بود.
سه دانشجوی معترض به مسمومیت دانش آموزان، دادگاهی شدند
به نظر میرسد که با ادامه مسمومیت دانش آموزان، حکومت در ایران تلاش دارد تا اطلاعرسانی درباره این وضعیت را محدود کند.
گزارشها از ایران حاکی است که هستی امیری، ضیا نبوی و فرشته طوسی سه دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی که به مسمومیت دانشآموزان مدارس در شهرهای مختلف ایران معترض بودند، از سوی دادسرا به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده و دادگاهی خواهند شد.
به گزارش سازمان «حقوق بشر در ایران» شکایت از این سه نفر در پی اقدام حراست و بسیج این دانشگاه صورت گرفته است.
پیشتر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای خواستار «تشکیل کمیتههای مردمی برای حفاظت از دانشآموزان مدارس در برابر حملات شیمیایی و زنجیره انسانی در اطراف مدارس» شده بود.