جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در قرارگاه ثارالله مدعی شد در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته ۱۴۰۰ تن از نیروهای سپاه پاسداران زخمی شدند.
حسین نجات در جریان یک سخنرانی که خبرگزاریها در ایران روز شنبه سوم تیر بخشهایی از آن را منتشر کردند، با تکرار این ادعا که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱، «هیچ پاسداری» اجازه به دست گرفتن اسلحه نداشت گفت که «یکی از بچههای ما به واسطه سنگ چشمانش از حدقه درآمد».
طرح این مدعا در شرایطی است که در جریان اعتراضهای سال گذشته، صدها تن از معترضان با شلیک مستقیم نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی از جمله اسلحههای ساچمهزن، بینایی یک یا دو چشم خود را از دست دادند.
روزنامه گاردین در آذر ماه گذشته در گزارشهای مختلف از آسیب دیدن صدها تن از معترضان در اثر شلیک نیروهای امنیتی با گلوله جنگی یا سلاحهای ساچمهزن خبر داد. بر اساس یکی از این گزارشها، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در موارد متعددی به «صورت، سینه و اندام تناسلی زنان» نیز شلیک کردهاند.
سازمان حقوق بشر ایران هم در ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ طی گزارشی با اشاره به موارد متعدد شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به صورت و چشم معترضان، تأکید کرد که شلیک نیروهای امنیتی به چشم معترضان «سیستماتیک و هدفمند» بوده است.
دستکم ۱۴۰ چشمپزشک نیز اوایل آذر ماه گذشته با امضای بیانیهای شهادت دادند که از شروع اعتراضات در اواخر شهریور ۱۴۰۱ شمار قابل توجهی از معترضان به خاطر «اصابت گلولههای ساچمهای و پینتبال به چشمشان» به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند که تعداد زیادی از آنها، بینایی یک یا دو چشم خود را از دست دادهاند.
حسین نجات در بخش دیگری از ادعاهای خود گفته «دشمنان» میخواستند در تهران «راهپیمایی ۵۰۰ هزار نفره بر پا کنند» و همچنین قصد داشتند «دانشگاهها و مدارس تعطیل شوند، کامیونداران و کارخانجات اعتصاب کنند و بازارها به تعطیلی کشیده شوند».
رئیسی در بحبوحه اعتراضات با پرداخت «۱۰ هزار میلیارد تومان» برای سرکوب موافقت کرده بود
این فرمانده سپاه با متهم کردن ورزشکاران و هنرمندان معترض مدعی شد «دشمنان» آنها را به «ابزاری» برای موضعگیری تبدیل کردند اما «مردم» صف خود را از «اغتشاشگران» جدا کردند.
مقامهای جمهوری اسلامی، معترضان در ایران را «اغتشاشگر» مینامند.
با این حال، بر اساس اسنادی که در خرداد ماه امسال از هک وبسایت ریاستجمهوری بهدست آمد، مشخص شد حسین نجات در یک جلسه محرمانه شورای امنیت کشور اذعان کرده بود «۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت دانشگاهها معترضاند و نظام باید در این زمینه وقت بگذارد».
قرارگاه ثارالله مهمترین قرارگاه امنیتی در تهران است که وظیفه حفاظت از پایتخت و نهادهای مهم حکومتی مستقر در تهران در برابر هر نوع خطر اعم از شورش مردم و اعتراضات فراگیر ضد حکومتی و یا تهدید نظامی علیه حکومت مانند کودتا را برعهده دارد.
فرمانده کل سپاه فرمانده قرارگاه ثارالله نیز هست اما به دلیل وظایف فرماندهی سپاه و مشغلههای متعدد معمولاً اختیارات فرماندهی خود را در این قرارگاه به جانشین خود تفویض میکند و به همین دلیل حسین نجات فرمانده قرارگاه ثارالله به شمار میآيد.
او در خرداد ۱۳۹۹ به این سمت منصوب شد و پیش از آن به مدت یک سال معاون فرهنگی سپاه و پیشتر به مدت سه سال جانشین فرمانده سازمان اطلاعات سپاه بود.
هرچند آمار دقیقی از کشتهشدگان اعتراضات بعد از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشتارشاد در دست نیست، رادیوفردا تاکنون توانسته است هویت بیش از ۳۶۱ جانباخته را راستیآزمایی و منتشر کند. دیگر نهادهای حقوق بشری از جمله سازمان حقوق بشر ایران و هرانا، شمار کشتهشدگان را بیش از ۵۰۰ تن برآورد کردهاند.