اعتراض‌های ایران؛ امید به «آزادی و عدالت» در سال ۲۰۲۳

Screen Shot 2023-01-01 at 11.31.56 AM

اسی آلمان به ایرانی‌تبارهای این کشور

اداره کل حفظ قانون اساسی آلمان به ایرانی‌تبارهای مخالف حکومت جمهوری اسلامی هشدار داد بخصوص در سفر به ایران و همچنین در شبکه‌های اجتماعی احتیاط کنند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، توماس هالدن‌وانگ رئیس این اداره گفت در میان حدود ۲۰۰ هزار نفر با تبار ایرانی که در آلمان زندگی می‌کنند، افراد بسیاری منتقد حکومت هستند و از چند سال پیش مشهود است که آنها زیر نظر هستند:

«اگر این افراد به ایران سفر کنند شناسایی می‌شوند که پی‌آمدهای وخیمی برایشان خواهد داشت.»

او همچنین هشدار داد که این پی‌آمدها می‌تواند شامل حال خانواده و بستگان آنها در ایران هم بشود: «چنین اتفاقی قبلا هم افتاده و در شرایط فعلی که تظاهرات عظیم در ایران در جریان است دوباره آن را می‌بینیم.»

آقای هالدن‌وانگ همچنین درباره فعالیت‌ در شبکه‌های اجتماعی که باعث فاش شدن هویت افراد می‌شود هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مقام‌های اطلاعاتی آلمان گفته‌اند نهادهای امنیتی ایران علاقمندند کسانی را که در تظاهرات بزرگ برلین شرکت کردند شناسایی کنند و به گفته اقای هالدن‌وانگ، انتشار بی‌ملاحظه عکس و ویدئوهای این تظاهرات کار نهادهای امنیتی ایران را آسان می‌کند.

محمد قادری،‌ محکوم به ۵ سال زندان «فرصت درخواست تجدیدنظر را از دست داد»

«کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» اعتراضات اخیر در ایران می‌گوید که لایحه اعتراض به حکم اولیه ۵ سال زندان که از سوی دادگاه انقلاب اسلامشهر برای محمد قادری،‌ یکی از معترضان بازداشت شده صادر شده بود،‌ به موقع به دادگاه تحویل داده نشده و او فرصت درخواست تجدیدنظر را از دست داده است.

کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان می‌گوید که این مساله به دلیل «عدم آشنایی خانواده از پروسه دادگاه تجدیدنظر» بوده و حکم به اجرای احکام رفته است.

پیشتر مهدی قادری در توییتی نوشته بود که برادرش «با اتهامات واهی اطلاعات سپاه اسلامشهر و روند غیرقانونی بازجویی و شرایط غیرانسانی بازداشت موقت در سپاه اسلامشهر و زندان تهران بزرگ (فشافویه)» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

در کپی از حکم او یکی از مصادیق اتهام آقای قادری «سردادن شعار علیه مسئولین نظام» عنوان شده است و بر اساس ابلاغیه حکم علیرغم «انکار اتهام انتسابی» در مرحله تحقیقات از سوی محمد قادری، این حکم صادر شده است.

تعلیق حدود «۴۰ دانشجو» دانشگاه امیرکبیر از تحصیل

خبرنامه امیرکبیر، «پایگاه خبری تحلیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر» نوشته که هیات رئیسه این دانشگاه حدود ۴۰ دانشجو را تعلیق کرده است.

بنا به‌ گزارش این خبرنامه، شورای انضباطی دانشگاه به حدود ۴۰ دانشجو حکم «تعلیق از تحصیل» داده است.

این خبرنامه در ادامه نوشته حراست دانشگاه اعلام کرده این دانشجویان «تا اطلاع ثانوی معلق از تحصیلند و از تمامی امکانات رفاهی ازجمله خوابگاه و سلف غذاخوری محروم هستند.»

طی اعتراضات سراسری ایران که حدود چهار ماه است ادامه دارد، حاکمیت شمار زیادی از دانشجویان را بازداشت کرده یا با آنها برخورد کرده است.

به نوشته این خبرنامه، پیشتر هیات رئیسه دانشگاه امیرکبیر ترم تحصیلی شماری از دانشجویان را حذف کرد و محدودیت‌هایی مانند منع ورود به خوابگاه یا استفاده از امکانات دانشگاه اعمال کرد. شمار دیگری بدون برگزاری کمیته انضباطی تعلیق یا ممنوع‌الورود به دانشگاه شدند.‌

این خبرنامه افزوده که در یک نمونه، ساعت ۸ شب یک دانشجو را از خوابگاه بیرون کردند و او مجبور شد به هتل برود

کولبرنیوز: در سال گذشته میلادی «۲۵۸» کولبر در مناطق مرزی ایران کشته و مجروح شدند

کولبر

سایت کولبرنیوز همزمان با پایان سال میلادی در گزارشی اعلام کرده که در سال گذشته (۲۰۲۲) در مجموع«۲۵۸» کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای بین جاده‌ای استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه کشته و یا زخمی شده‌اند.

براساس این گزارش از مجموع «۲۵۸ نفر»، «۴۳ کولبرکشته و ۲۱۵ نفر هم مجروح» شده‌اند.

در این گزارش «تیراندازی مستقیم مرزبانان ، بهمن و سرمازدگی، رفتن روی مین و سقوط از کوه» از جمله عوامل در کشته و زخمی شدن کولبران عنوان شده است.

این آمار در حالی عنوان شده که تاکنون منابع رسمی در ایران آمار دقیقی از شمار کولبران کشته شده، ارائه نداده اند.

شبکه‌های حقوق بشری و منابع خبری که اخبار کردها را در غرب پوشش می دهند همواره از کشته شدن افرادی که در ارتفاعات صعب العبور کولبری می کنند، خبر داده‌اند.

تاکنون شمار زیادی از فعالان مدنی و سیاسی کرد ایران خواستار رسیدگی به وضعیت کولبران مناطق مرزی شده اند و حتی در دوره ای نمایندگان استان های غربی در مجلس دهم هم از دولت خواستند تا لایحه ای را برای حمایت از کولبران به مجلس بیاورد که تاکنون این مسئله عملی نشده است.

کولبرها معمولا کالاهایی مثل سیگار، پارچه، چای و محصولات الکترونیک را بر پشت خود یا حیوانات از کوه‌های صعب‌العبور غرب ایران عبور می‌دهند.

حمایت دانشجویان از استادانی که به دلیل پشتیبانی از اعتراضات حقوق شان قطع شده

ایران
Image caption: آذین موحد اعلام کرده که به دلیل حمایت از اعتراضات حقوقش قطع شده

کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشوراز تحصن دانشجویان دانشکده موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در حمایت از آذین موحد و شماری دیگر از اساتید دانشگاه خبر داد.

دیروز (شنبه دهم دی) آذین موحد، دانشیار و عضو رسمی هیات علمی گروه موسیقی دانشگاه تهران با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامش از عدم واریز حقوقش به دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویی خبر داده بود.

این کانال تلگرامی همچنین خبر داده که دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه تهران هم از امیرقادر امرزی، استاد ریاضی این دانشکده با حضور حداکثری در سر کلاس درسش حمایت کردند. این استاد دانشگاه هم حقوقش قطع شده است.

در پی اعتراضات سراسری در ایران، دانشجویان ازجمله اقشاری هستند که در این اعتراضات حضوری فعال داشته و در مواردی در شعارهایشان خواستار همراهی اساتید دانشگاه در اعتراضات شدند.

حاکمیت به شکل‌های گوناگون ازجمله قطع حقوق با اساتیدی که از اعتراضات حمایت کردند، برخورد کرده است.

مادر رهام کوهستانی، از بازداشت شدگان اعتراضات: «امکان تهیه سند برای تامین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی را نداریم»

مادر رهام کوهستانی،‌ یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات اخیر به «پایگاه خبری امتداد» گفت که برای آزادی موقت پسرش، ۵۰۰ میلیون تومان به عنوان وثیقه تعیین شده اما این مادر امکان تهیه و تامین این وثیقه را نداشته است.

او در این مصاحبه گفت که پسرش حدود ۳ ماه است که در زندان قزل‌حصار در کرج زندانی است و از همان هفته اول به آنها «گفته شد که سند بیاورید و پسرتان را موقتا آزاد کنید.» اما آنها به «هر دری که می‌شد زدنند اما تلاششان برای تامین وثیقه به جایی نرسیده است.»

این مادر می‌گوید که به آنها گفته شده که نمی‌توانند وکیل بگیرند و به او به عنوان مادر متهم اجازه حضور در دادگاه داده نشده است.

خانم کوهستانی با اشاره به مراجعات خود می‌گوید: «هر بار که می‌روم، می‌گویند که تا وثیقه را ندهی، پسرت آزاد نمی‌شود و این آمدن‌ها هیچ فایده‌ای ندارد. با چه کسی می‌خواهی صحبت کنی؟»

او میگوید که پسرش «تنها نان‌آور خانه بوده» و تا پیش از بازداشت شغل خوبی داشته و مشکل مالی نداشتند اما با تداوم بازداشت، پسرش شغل خود را از دست داده است: «همین اواخر با ما تماس گرفتند و گفتند که جایگزین او پیدا شده و دیگر لازم نیست به سر کار بیاید. به همین سادگی، پسرم کار خودش را از دست داد.»

از زمان شروع اعتراضات اخیر هزاران نفر در ایران بازداشت شدند که برای آزادی موقت بسیاری از آنها وثیقه‌های سنگینی تعیین شده است.

فعالان حقوق بشر تخمین زدند که دستکم ۱۸ هزار نفر طی بیش از سه ماه گذشته در ایران بازداشت شدند.

  • رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی در ایران: ۸۰۰ دستگاه ماهواره استارلینک در ایران فعال است

    استارلینک

    مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی در ایران ضمن تایید خرید و فروش تجهیزات اینترنتی «ماهواره‌های استارلینک» در ایران گفته که خرید و فروش این کالا «غیرقانونی» است.

    او شمار دستگاه‌های فعال «استارلینک» در ایران را به گفته یک مقام مسئول که نامی از او برده نشده تا «۸۰۰ دستگاه» اعلام کرد و گفت به «علت قاچاق امکان استفاده از این دستگاه رشد زیادی کرده است.»

    پس از تصمیم دولت جو بایدن برای کمک به شهروندان ایرانی برای مقابله با سانسور گسترده اینترنت توسط حکومت جمهوری اسلامی، ایلان ماسک، مالک شرکت اسپیس‌‌اکس اعلام کرد که امکان دسترسی به خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در محدوده جغرافیایی ایران فراهم کرده است. با این حال دسترسی به آن نیازمند انتقال تجهیزاتی به داخل ایران است.

    در جریان اعتراض‌های چند ماه گذشته دسترسی به اینترنت که در اختیار حکومت است، بارها قطع و یا مختل شد و این نگرانی همواره وجود دارد که مقامات ایران تصمیم بگیرند اینترنت را به کلی قطع کند.