003

‎‌هشرکت های نفتی پاکستان گفته است که در ماه آوریل، ورود سوخت قاچاق از ایران افزایش یافته و تا ۳۵ درصد گازوییل فروخته شده در این کشور به طور غیرقانونی از ایران وارد شده است.

به گفته این اتحادیه، در گذشته عرضه سوخت قاچاق به استان بلوچستان پاکستان محدود می‌شد، اما اکنون دلالان این محصولات را در سایر نقاط پاکستان عرضه می‌کنند.

بر این اساس در ماه آوریل وزارت انرژی پاکستان از نیروهای امنیتی خواسته تا قاچاق سوخت از ایران را متوقف کنند.

در این گزارش آمده که فروش گازوییل از منابع رسمی به دلیل افزایش قاچاق «بیش از ۴۰ درصد» کاهش یافته است.

پاکستان بیشتر تقاضای سوخت خود را از کشورهای خاورمیانه تامین می‌کند، اما مقادیر قابل توجهی از سوخت نیز به صورت قاچاق از مرزهای غربی با ایران به بازار این کشور می‌رسد.

پاکستان در حال حاضر با بحران حاد تراز پرداخت خارجی مواجه است و ذخایر ارزی به سختی پاسخگوی یک ماه نیاز وارداتی این کشور است.

دولت این کشور به اقدامات متعددی از جمله افزایش قیمت سوخت دست زده تا بتواند کمک ۱/۱ میلیاردی دلاری صندوق بین‌المللی پول را دریافت کند.

قیمت سوخت در ۱۲ ماه گذشته ۱۴۳ روپیه (یا نزدیک به ۱۰۰ درصد) افزایش یافته است در حالیکه نرخ تورم در آوریل به بالاترین میزان خود یعنی ۳۶/۴ درصد رسیده که قدرت خرید مردم را به طرز قابل توجهی کاهش داده است.

بر اساس گزارش شورای مشورتی شرکت‌های نفتی پاکستان، فروش فرآورده‌های نفتی این کشور در مراکز قانونی در ماه آوریل نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد کاهش داشت و به ۸/۸ میلیون بشکه رسید.

فروش گازوییل نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته اما این کاهش شامل سوخت قاچاق نمی‌شود.

قیمت هر لیتر گازوییل وارداتی از ایران حدود ۵۳ روپیه ارزان‌تر از قیمت رسمی خرده فروشی در پاکستان است.