در حالی که دستکم هفت شهر استان خوزستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران اعلام کرد این کشور در حال حرکت به پیک چهارم کرونا است.
حسن روحانی در جلسه امروز ستاد ملی مقالبه با کرونا گفت “در هفته گذشته هیچ شهر قرمزی در کشور نبود، ولی امروز در خوزستان چند شهر قرمز شدند و شهرهایی هم در کشور از رنگ زرد به نارنجی تغییر یافتند و همه اینها یعنی زنگ خطر آغاز موج چهارم کرونا”.
دستکم در دو هفته گذشته هیچ شهری در ایران در وضعت قرمز نبود.
رنگبندی جدید از شنبه ۲۵ بهمنماه در سراسر ایران اعمال شد و بنابر نقشه جدید رنگبندی ۴۰ شهرستان ایران در وضعیت نارنجی، ۲۲۹ شهرستان دیگر در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
بنابر اعلام منابع رسمی، شهرستانهای اهواز (به همراه هویزه و دشت آزادگان)، آبادان، بندر ماهشهر، دزفول، شادگان، شوشتر و کارون از استان خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

- بیبیسی فارسی در رشته گزارشهای تحقیقی به ابعاد گوناگون همهگیری کرونا در ایران پرداخته است.

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت میگوید کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در بین مردم، سبب شده تا این هفت شهر در وضعیت قرمز کرونا قرار بگیرند.
بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت قرمز به معنای بسیار پر خطر است و در این وضعیت همه مشاغل به جز شغلهای گروه یک که مشاغل ضروری هستند، باید تعطیل باشند.
وضعیت قرمز در عین حال به این معناست که تعداد موارد قطعی، به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۲۵ مورد در روز و روند اپیدمی در حال ازدیاد است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیر بومی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفته است رعایت پروتکلهای بهداشتی در بین مردم به حدود ۷۴ درصد کاهش یافته است.
اما شماری از متخصصان از جمله حسین قشلاقی، عضو شورای عالی نظام پزشکی ایران ضعف مدیریت، بهره نگرفتن از شیوههای علمی و ناهماهنگی در بین ارکان حاکمیت، کمبود تجهیزات و اشباع بیمارستانها را علت افزایش شمار مبتلایان عنوان کردهاند.
دولت ایران اول اسفند ۱۳۹۸ یک روز مانده به انتخابات مجلس یازدهم از همهگیر شدن ویروس کرونا در این کشور خبر داد. از آن زمان تاکنون بیش از ۵۸ هزار ایرانی بر اساس آمار رسمی دولتی جان خود را به علت ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ از دست دادهاند.
تحقیقات بیبیسی فارسی نشان میدهد تعداد واقعی درگذشتگان و مبتلایان کرونا بیشتر از آمارهای دولتی است و خود مقامهای وزارت بهداشت نیز اذعان میکنند که آمار حقیقی میتواند دو برابر آمار رسمی باشد.
تحقیقات بیبیسی فارسی همچنین حاکی از پنهانکاری و لاپوشانی عمدی در شمار واقعی قربانیان و مبتلایان و همچنین زمان احتمالی ورود کرونا به ایران است.