به گفته فدراسیون کشتی سومو ژاپن، هاکوهو، قهرمان متولد مغولستان و برجستهترین کشتیگیر سوموی این کشور پس از این که متوجه شد حس بویاییاش از کار افتاد آزمایش کرونا داد و مشخص شد که به کووید-۱۹ مبتلا شده است.
به دنبال افزایش میزان ابتلا به کرونا، ژاپن اعلام شرایط اضطراری در شهر توکیو و مناطق اطراف آن را بررسی میکند.
ژاپن تا کنون محدودیتهای سختگیرانهای در مقایسه با سایر کشورها، اعمال نکرده بود.
به رغم شیوع کرونا، فعالیتهایی مانند کشتی سومو کماکان انجام میشدند ولی با افزایش میزان ابتلا به کرونا، دامنه محدودیتها به ورزش هم کشیده خواهد شد.
در ماه مه یک سوموکار ژاپنی ۲۸ ساله به دلیل نارسایی اعضا در نتیجه ویروس کرونا درگذشت.
هاکوهو که رکورددار بیشترین مدت حضور در صدر ردهبندی کشتی سومو ژاپن است، خودش را برای مسابقات بزرگ سال نو که قرار است از یکشنبه آینده در توکیو برگزار شود، آماده میکرد.
به گفته فدراسیون کشتی سومو ژاپن او در حال حاضر تحت نظر پزشکان متخصص قرار دارد و سایر کشتیگیران هم تست کرونا خواهند داد.

امروز (سهشنبه ۵ ژانویه) یوشیهیده سوگا، نخستوزیر ژاپن اعلام کرد که دولت روز پنجشنبه تصمیم خود را در مورد اعلام شرایط اضطراری اعلام خواهد کرد.
از زمان آغاز همهگیری جهانی کرونا میزان ابتلا در ژاپن ۲۴۹ هزار مورد بوده و ۳۵۰۰ نفر نیز جان خود را به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادهاند. در حالی که این میزان بسیار پایینتر از کشورهایی مانند آمریکا و بریتانیا است، دولت ژاپن “نگرانی عمیق” خود را از موج سوم کرونا اعلام کرده است.
با بالا رفتن ابتلا به کرونا در ژاپن بار دیگر این سئوال مطرح شده است که آیا این کشور میتواند میزبان مسابقات المپیک و پارالمپیک در تابستان آینده باشد؟
ژاپن نخستین بار در بهار پارسال بود که شرایط اضطراری اعلام کرد. در این کشور جریمهای برای کسانی که محدودیتها را رعایت نمیکردند، وضع نشد و ژاپن همچنین برخلاف بسیاری از کشورهای جهان قرنطینه عمومی اعلام نکرد.
فعالیتهای ورزشی مانند کشتی سومو به رغم شیوع کرونا ادامه پیدا کردند و هاکوهو ۳۵ ساله نیز در تورنمنتهاییی شرکت کرد.
در ماه آوریل شوبوشی (که نام واقعیاش کیوتاکا سوئتاکه) است، اولین مبتلا به کرونا در کشتی سومو شد. شرایط او به سرعت وخیم شد و مدتی بعد به دلیل نارسایی اعضای مختلف بدن درگذشت