افسون نجفی: صورت خواهرم پر از گلولههای ساچمهای بود
افسون نجفی، خواهر حدیث نجفی که در اعتراضات شهر کرج جان باخت، در گفتوگو با رادیو فردا میگوید که او معترض بود و به خاطر مهسا امینی به خیابان رفت.
خانم نجفی میگوید هنگام خاکسپاری خواهرش تنها توانست صورت او را ببیند که پر از گلولههای ساچمهای بود.
اعتراضات در ایران به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، وارد دومین هفته خود شده است اما هیچ آمار دقیقی از جانباختگان این اعتراضات در دست نیست.
رادیو فردا تاکنون هویت ۳۲ تن از جانباختگان را تایید کرده است.
گفتوگوی فرشته قاضی با افسون نجفی را بشنوید:
معترضان در کرمانشاه با شعار «ژن، ژیان، آزادی» به خیابانها آمدهاند؛ روز سهشنبه پنجم مهر
خبرگزاری فارس: جوانان معترض، روحانیت و اسلام را عامل ناخوشیشان میدانند
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، گزارشی منتشر کرده است از یکی از خبرنگاران خود که میگوید بدون افشای هویتش «حدود سه ساعت با دختر و پسرهای جوان و نوجوانی» که در خیابانهای مرکزی تهران در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» دست به اعتراض زده بودند، همراهی کرد.
این خبرنگار از تجربه خود اینگونه نتیجه گرفته است که معترضان جوان «به وضوح مشخص است که هیچ تقید دینی و سیاسی ندارند» و میافزاید که آنها «هیچ نسبتی با گروهکهایی که بارها وصف حالشان را شنیده بودیم، ندارند».
خبرنگار فارس میافزاید این معترضان جوان مسئله اعتراض خیابانی خود را «جدی» پیش میبردند و «حتی در شوخیهایشان هم تند و عصبانی برخورد میکردند». او گفته که «اینترنت قطع بود و این افراد با تلفن محل قرار بعدی را مشخص میکردند».
خبرنگار خبرگزاری فارس در ادامه از بیگانگی فرهنگی خود با این نسل جوان معترض ابراز تعجب کرده و میگوید که نوع «برخوردها» و بهزعم او «شوخیهای غیراخلاقی که راحت بین دختر و پسرها رد و بدل میشد» برای او تعجبآور بوده است.
در پایان این گزارش آمده که این خبرنگار فارس، ظهر پنجشنبه اطلاعاتی از بازداشتشدگان اعتراضات دریافت کرده است که «همان نوجوانان و جوانان کم سن و سال بودند، بدون قید و بند مذهبی».
او گفته است که این جوانان «به شدت نسبت به دین بغض دارند. روحانیت و اسلام را عامل ناخوشیشان میدانند».
بر اساس گزارشهای رسیده به رادیو فردا، روز یکشنبه گروهی وارد خانهٔ سارا صنیعی، مجسمهساز، شده و پس از چند ساعت بازرسی و ضبط اموال، بدون هیچ توضیحی او را با خود بردند.
این اطلاعات را همسایگان سارا به خانوادهاش دادهاند و با وجود پیگیریهای مستمر، تا این لحظه هیچ اطلاعی از مکان نگهداری او در دست نیست و خانوادهاش کاملاً از وضعیت وی بیخبرند.
دوشنبهشب نیز، به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، عرفان کهزاد، شهروند ساکن کرج در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. وی پیشتر در جریان اعتراضات بر اثر تیراندازی مأموران زخمی شده بود.
یک منبع مطلع با اعلام این خبر گفته است: «شب گذشته ساعت ۱:۳۰، مأموران امنیتی به منزل وی رفته و با شکستن درب منزل او را بازداشت کردند. آقای کهزاد چند روز پیش به علت اصابت گلوله در خانه بستری بود.»
واکنش «شارلیابدو» به کاربرد خشونت علیه معترضان در ایران
نشریه طنز «شارلیابدو» با انتشار کاریکاتوری به اعتراضات در ایران بهدنبال جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، واکنش نشان داد.
در این کاریکاتور، آخوندی با دستی خونین در حالی که شعار و لوگو کمپانی نایکی «فقط انجامش بده»، روی سینه او درج شده، به تصویر کشیده شده است.
تاریخچه این شعار به سال ۱۹۸۸ بازمیگردد که یک قاتل زنجیرهای در پورتلند آمریکا، در مقابل جوخه اعدام، به عنوان آخرین سخن خود، خطاب به جوخه گفت «let’s do it»، اما طراح لوگوی نایکی آن را به «Just do it» تغییر داد.
شارلیابدو برای عنوان کاریکاتور خود از عبارت «پیشرفت در محضر ملاها» استفاده کرده است.
مانی حقیقی، بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویس روز سهشنبه در واکنشی تند از اعتراضات مردمی در ایران حمایت کرد و به انتقاد از جمهوری اسلامی پرداخت.
او با انتشار پیامی ویدئویی گفت که جمهوری اسلامی خود، بیش از چهار دهه است که مفهوم نافرمانی مدنی را در تقویم برای روزهایی مانند پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ و ۲۲ بهمن ۵۷ جشن میگیرد ولی امروز مردم ایران را از همین امر منع میکند.
مانی حقیقی اضافه کرد که «در خواسته مسئولان مبنی بر قانونمداری تناقض و سفسطه میبینم.»
این کارگردان ایرانی در ادامه گفت: «درست است که مردم باید تابع قانون باشند ولی فقط به شرطی که قانونگذار تابع مردم باشد و قوانینی که وضع میکند برآیند خواستههای مردم باشند.»
این تأکید مانی حقیقی در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی همواره گفتهاند منشاء قوانین حکومت آنها الهی است و نه بشری.
مانی حقیقی در ادامه واکنش خود گفت: «به خواستههای مردم تن بدهید «نه اینکه اجازه بدهید با باتوم و گلوله به جانشان بیفتند و جنازههایشان را تحویل خانوادههایشان بدهند و مجبورشان کنند که شبانه و دزدکی دفنشان کنند.»
او اضافه کرد که «این درس بزرگ تاریخ یادمان بماند که وقتی مردمی از قانونی منزجرند، یا آن قانون باید کنار گذاشته بشود یا قانونگذار تغییر کند و جز این راهی نیست، چون مردم را نمیشود حذف کرد.»
فاطمه یاوری، کیکبوکسور و مویتای کار ایرانی، در یک پست اینستاگرامی نوشته که بهخاطر مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دیگر همراه تیم ملی نخواهد بود.
خانم یاوری اضافه کرده که محرومیت «سه ساله» وی «بهخاطر شرکت در یک مسابقه حرفهای بدون روسری» پایان پذیرفته، اما پس از پایان محرومیت، «این بار بهخاطرمهسا امینیها و مردم سرزمینم ایران دیگردر تیم ملی فعالیت نخواهم کرد».
این ورزشکار پیش از این گفته بود که حجاب «۱۰۰ درصد» روی عملکرد ورزشکاران زن مقابل حریفان تاثیر میگذارد.