دکتر آنتونی فاوچی، رئیس مرکز بیماریهای عفونی آمریکا گفته است که با طرح بریتانیا مبنی بر به تاخیر انداختن تزریق دوز دوم واکسن کرونای فایزر-بایوانتک موافق نیست.
به گفته آقای فاوچی، تولید کنندگان این واکسن گفتهاند که تزریق دوز دوم برای بدست آوردن حداکثر محافظت دربرابر ویروس کرونا ضروری است و آمریکا بر همین اساس دوز دوم را ۲۱ روز بعد به کسانی که دوز اول را دریافت کردهاند، تزریق خواهد کرد.
بریتانیا روز گذشته و به دنبال افزایش سریع شمار مبتلایان به کرونا گفت که قصد دارد دوز دوم واکسنهای فایزر و همچنین آکسفورد را با فاصله ۱۲ هفتهای تزریق کند. این در حالی است که براساس برنامه ریزی های قبلی قرار بود به فاصله ۲۱ روز دوز دوم تزریق شود.
مقامات ارشد پزشکی بریتانیا گفتهاند که واکسینه کردن تعداد بیشتری با دوز اول در شرایط فعلی “ارجحیت بیشتری” دارد.

ابتلای شمار زیاد مبتلایان در بریتانیا نتیجه انتشار گونه جدید ویروس کروناست که نخستین بار در این کشور شناسایی شد.
بریتانیا اولین کشوری بود که واکسن کرونای فایزر-بایوانتک را برای واکسیناسیون عمومی تایید کرد. در این کشور تاکنون ۹۴۴ هزار و ۵۳۹ نفر دوز اول را دریافت کردهاند.
فایزر گفته است که اثربخشی این واکسن را تنها با زدن هر دو دوز در فاصله ۲۱ روز آزمایش کرده است.
اما مقامات ارشد پزشکی بریتانیا گفتهاند که “بخش زیادی از ایمنی اولیه در مقابل کرونا پس از تزریق اولین دوز ایجاد میشود.”
آنها همچنین گفتهاند که “دوز دوم واکسن احتمالا برای مدت زمان ایمنی بسیار مهم است و یک فاصله زمانی مناسب ممکن است به کارایی بیشتر واکسن منجر شود.”
به گفته آنها”در کوتاه مدت، افزایش کارایی واکسن از تزریق دوز دوم احتمالا ناچیز است. بیشترین محافظت اولیه در برابر بیماریهای بالینی بعد از اولین دوز واکسن ایجاد می شود.”
همزمان یکی از پزشکان ارشد بریتانیا به بیمارستانهای سراسر این کشور هشدار داده که موارد ابتلا به کووید۱۹ “در حال گسترش” است.
پروفسور اندرو گودارد، رئیس کالج سلطنتی پزشکال گفته که گونه جدید ویروس کرونا از لندن و جنوب شرق انگلستان در حال گسترش است و دو ماه آینده بسیار دشوار خواهد بود.
روز گذشته شمار مبتلایان به کرونا در یک روز ۵۳ هزار نفر گزارش شد.
