دیوان عالی آمریکا به اتفاق آرا، یک درخواست برای محدودیت دسترسی به داروی سقط جنین میفپریستون را رد کرده است.
این تصمیم دیوان عالی که دو سال پس از لغو حق قانونی و سراسری سقط جنین صادر شد، یک پیروزی بزرگ برای فعالان طرفدار حق انتخاب برای سقط جنین به شمار میرود.
قضات به این نتیجه رسیدند که شاکیان، گروهی از پزشکان و فعالان ضد سقط جنین، حق قانونی برای شکایت ندارند.
گروهی از پزشکان و فعالان مخالف حق سقط جنین استدلال کرده بودند که دسترسی به داروی میفپریستون به دلیل نگرانی از امن بودن آن باید محدود شود. اما قضات تاکید کردهاند که «شاکیان نتوانستند آسیب ناشی از این دارو را نشان دهند.
با آنکه فعالان ضد سقط جنین بر عوارض جانبی خطرناک این دارو تاکید دارند اما ادعای آنها از سوی سازمانهای رسمی پزشکی مانند سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی ایالاتمتحده آمریکا تایید نشده است.
میفپریستون یکی از دو دارویی است که برای سقط جنین استفاده میشود و در حال حاضر رایجترین دارو برای پایان دادن به حاملگی در آمریکا است.
در ایالاتمتحده آمریکا داروی میفپریستون برای استفاده تا قبل از ده هفتگی بارداری مجوز دارد. در بسیاری از کشورها از این دارو برای سقطجنین پزشکی در ثلث دوم بارداری استفاده میشود.
این قرص مخصوص سقط جنین از سال ۲۰۰۰ در ایالاتمتحده قانونی بوده است و از سال ۲۰۱۶ مقررات مربوط به آن آسانتر شد.
تغییرات جدیدی که در مقررات سازمان غذا و دارو (اف دیای) ایجاد شده است، اجازه میدهد که قرصهای سقط جنین با پست به مشتریان فرستاده شوند و از داروخانهها بدون نیاز به نسخه پزشک خریداری شوند.
میفپریستون اولین بار در سال ۱۹۸۸ در فرانسه مورد تأیید قرار گرفت و بر اساس دادهها، در ۹۶ کشور استفاده میشود. اخیرا آرژانتین، اکوادور، ژاپن و نیجر هم به کشورهایی پیوستند که تجویز این دارو را قانونی کردهاند.
در ایالاتمتحده، سقطجنین وضعیت پیچیدهای دارد. قوانین مربوط به آن، از سال ۲۰۲۲ که حق مسلم سقط جنین تا هفته ۲۴ بارداری لغو شد، از ایالت به ایالت باهم فرق دارد.
سازمان بهداشت جهانی میگوید که داروی میفپریستون و میزو پروستول برای استفاده بیخطر هستند و هردوی این داروها را از داروهای ضروری معرفی میکند.
مطالعاتی که در آمریکا انجام شده است نشان میدهند که درمان دومرحلهای با این دو دارو فقط در کمتر از یک درصد نیاز به پیگیری پزشکی دارد.