براهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران گفته است «مردم رسما اعلام میکنند میتوان با مقاومت تحریم را بیاثر کرد.»
آقای رئیسی در یک سخنرانی در همدان گفته است «وظیفه خود می دانیم به خواست مردم ایستادگی مقابل زیاده خواهان و مقابل نظام سلطه را در دستور کار قرار دهیم و از مواضع جمهوری اسلامی عقب نشینی نکنیم.»
رئیس جمهور ایران مشخص نکرده برای نسبت دادن چنین خواستهای به شهروندان ایرانی، به کدام داده استناد میکند.
گفته های آقای رئیسی می تواند به بی علاقگی ایران به پذیرش توافق احیای برجام تفسیر شود که هدف از آن رفع تحریمهای ایالات متحده در برابر محدود شدن مجدد برنامه اتمی ایران است.
اظهارات وی پس از آن بیان می شود که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی در مقالهای در روزنامه فایننشالتایمز نوشت که پس از ۱۵ ماه مذاکرات فشرده در وین با اعضای توافق هسته ای برجام و ایالات متحده «فرصت برای مصالحه های بیشتر بر سر مسائل مهم، به پایان رسیده است.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته متنی را به عنوان پیش نویس نهایی توافق آماده کرده که به گفته وی «شامل مصالحه بر سر مواردی است که همه طرفها به سختی آن را به دست آوردهاند.»
ایران و ایالات متحده گفته اند که این متن را بررسی می کنند و به آن پاسخ میدهند.
رابرت مالی، مذاکره کننده اتمی آمریکا و مسئول امور ایران در وزارت خارجه این کشور به تازگی با وزیر خارجه عمان تلفنی گفت و گو کرده است. عمان مبتکر مذاکرات پنهانی ایران و آمریکا بود که با مجوز آیت الله علی خامنه ای در اواخر دولت محمود احمدی نژاد شروع شد و در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی به صورت علنی انجام و به توافق برجام منجر شد.
کمتر از سه سال پس از این توافق، دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا از آن خارج شد و تمامی تحریم های رفع شده را همراه با تحریم های تازه علیه ایران به اجرا گذاشت.
ایران نیز از آن زمان تعهدات خود در برجام را کاهش داد.
مذاکرات احیای برجام در اسفند ۱۴۰۰ متوقف شده و یک دور مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به میزبانی قطر که در آن کشورهای ۱+۴ بر خلاف موارد قبلی در آن حضور نداشتند، بدون نتیجه به پایان رسیده است.