رئیس سابق سازمان حفاظت محیط‌زیست، بزرگترین مشکل کشور را آب دانست

11

عيسی كلانتری، رييس سابق سازمان حفاظت محيط‌‌زيست ایران بزرگترین مشکل کشور را آب دانست.

در سال‌های اخیر، کمبود آب در برخی مناطق موجب اعتراضاتی شده است.

آقای کلانتری در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد گفته است که بزرگترین مشکل کشور نه برجام، نه آزادی بیان، نه حجاب بلکه آب است.

او افزود خواست دشمن، تمام شدن منابع آبی است، که در این صورت «کشور تسلیم» خواهد شد. مقامات ایرانی، به‌ویژه رهبرجمهوری اسلامی در سخنان خود از واژه دشمن زیاد استفاده می‌کنند و مشکلات کشور را در اثر اقدامات آن می‌دانند.

او در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که کاوه مدنی، معاون سابق نوآوری سازمان حفاظت محیط‌زیست هم عقیده با او بوده است.

آقای مدنی استاد دانشگاه امپریال کالج لندن بود که به دعوت دولت دوم حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، برای فعالیت در سازمان محیط زیست به ایران رفت. اما در اثر فشارهای سیاسی مخالفان دولت، از سمت خود استعفا داد و از ایران رفت.

آقای کلانتری در اینباره توضیح داد که «دولت قدرتش را نداشت» که آقای مدنی را در سمتش حفظ کند با آنکه وزیر وقت اطلاعات «سه بار رسما در دولت گزارش داد كه كاوه مدنی جاسوس نيست.»

آقای کلانتری درباره شماری از فعالان محیط‌زیستی که سال ۹۶ بازداشت شدند هم گفت که «وزارت اطلاعات رسما گزارش داد که اینها جاسوس نیستند.»

این فعالان محیط‌زیستی متهم به جاسوسی شدند. هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، و عبدالرضا کوهپایه از جمله بازداشت‌شدگان بودند. آنها به زندان بلندمدت محکوم شدند.

قوه قضاییه ایران سپس اعلام کرد که آقای سیدامامی در ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ در زندان اوین «خودکشی» کرده ولی این ادعا، در سطح افکار عمومی با تردید مواجه شد.

نیلوفر بیانی هم در سال۹۸ طی نامه‌ای نوشت که بازجویان اطلاعات سپاه، برای گرفتن اعترافات ساختگی، او را طی «دستکم ۱۲۰۰ ساعت بازجویی» در معرض «شدیدترین شکنجه های روحی و روانی، تهدید به شکنجه فیزیکی و تهدیدهای جنسی» قرار دادند.