جو بایدن در نخستین صبح کاری خود در کاخسفید ۱۰ فرمان اجرایی را با هدف تشدید مبارزه با ویروس کرونا امضاء میکند.
جن ساکی، سخنگوی جدید کاخسفید، عصر دیروز در نخستین کنفرانس خبری خود به خبرنگاران گفته بود: «مهمترین چیزی که شبها جو بایدن را بیدار نگه میدارد کرونا است و نخستین چیزی هم که هر صبح برای مقابله با آن از جا بر میخیزد، کرونا است».
احکامی که او امروز، پنجشنبه ۲۱ ژانویه، روی میز کار رئیسجمهوری جدید آمریکا قرار دارد در چند زمینه خلاصه میشود: گسترش و تسریع واکسیانسیون؛ افزایش تولید تجهیزات مراقبتی مانند ماسک و لوازم پزشکی، و تهیه دستورالعملهای لازم برای بازگشایی مدارس و مراکز تجاری و کسب و کار.
جو بایدن وعده داده در ۱۰۰ روز نخست کاری خود زمینه تزریق ۱۰۰ میلیون واکسن کرونا را فراهم کند.
برخلاف رویکرد دولت دونالد ترامپ که مسئولیت و مدیریت را به ایالتها سپرده بود، جو بایدن بروی سیاست ملی مبارزه با کرونا تاکید دارد و گفته با صدور احکامی چون دستور دولت به افزایش تولید با استناد به وضعیت جنگی و بحرانی، و یا تشویق ایالتها به برپایی مراکز شبانهروزی تزریق واکسن، به دنبال کنترل این همهگیری است.
همزمان آمار قربانیان کرونا در آمریکا در سالگرد روزی که نخستین بیمار مبتلا به این ویروس شناسایی شد به ۴۰۶ هزار نفر رسیده است. با این حال، گزارشها از روند رو به کاهش آمار روزانه تعداد مبتلایان و قربانیان در ۳۵ ایالت این کشور حکایت دارد. آماری که موجب دلگرمی کارشناسان شده است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا هم در آمریکا اکنون به ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.
این در حالی است که به رغم گذشت حدود ۴۰ روز از آغاز واکسیناسیون عمومی، هنوز تنها حدود نیمی از ۳۵ میلیون واکسن توزیع شده تزریق شده و مشکلات بر سر راه تزریق سریعتر واکسنهای موجود همچنان پابرجاست.

برنامه بایدن برای کنترل کرونا چیست؟
جو بایدن که امضای احکام اجرایی برای کنترل کرونا را از همان عصر دیروز، چهارشنبه ۲۰ ژانویه، و ساعتی پس از ورود به کاخسفید آغاز کرد، صبح امروز گفته: «حتی برای چند ثانیه هم نباید مکث کرد».
جف زنیت، از مدیران کارگروه کرونا دولت آقای بایدن به خبرنگاران گفته: «دولت قبلی – دونالد ترامپ- هیچ استراتژی در سطح فدرال نداشت و به همین علت ما با فقدان یک رویکرد جامع در مقابله با کرونا روبرو بودیم. این رویکرد از زمان ورود آقای بایدن به کاخسفید تغییر کرده است».
طرح دولت جدید آمریکا برای مقابله با کرونا ۷ رکن دارد که اکثرا حول دو محور قرار گرفتهاند: تسریع واکسیانسیون عمومی و ایجاد درسترسی به آزمایش و تست کرونا.
آقای بایدن عصر دیروز همچنین بسته یک میلیارد و ۹۰۰ میلیارد دلاری خود را برای تقدیم به کنگره امضاء کرد. طرحی که در آن بودجههای کلانی برای بازگشایی مدارس، کمک به کسب و کارهای کوچک، و پرداخت مستقیم مشوق مالی به هر شهروند آمریکایی گنجانده شده است و او امیدوار است با تصویب آن در کنگره که اکنون هر دو مجلس آن در کنترل دموکراتهاست، بتواند به وعده خود برای تزریق ۱۰۰ میلیون واکسن در سه ماه آینده و تقویت اقتصاد عمل کند.
همزمان یک نظرسنجی جدید نشان داده که تمایل مردم آمریکا به تزریق واکسن کرونا رو به افزایش است و ۶۰ درصد مردم این کشور اکنون آمادهاند که به محض دسترسی به واکسن برای تزریق آن قدم پیش بگذارند