سانوفی، شرکت داروسازی فرانسوی، اعلام کرده است که در تولید انبوه واکسن کرونا به شرکت رقیبش، فایزر-بیوانتک، کمک خواهد کرد.
این شرکت فرانسوی میگوید قراردادی برای تولید ۱۲۵ میلیون دز از واکسن فایزر تا پایان سال ۲۰۲۱ امضا کرده است.
این قرارداد که مدیرعامل سانوفی آن را “اولین در نوع خود در صنعت داروسازی” توصیف کرده در حالی بسته شده که اتحادیه اروپا با کمبود واکسن روبرو است.
فایزر-بیوانتک و شرکت استرازنکا، از سازندگان اروپایی واکسن کووید-۱۹، به دلیل مشکلات خط تولید از زمانبندی تعیینشده برای تامین واکسن مورد نیاز اتحادیه اروپا عقب افتادهاند.
این اتحادیه تهدید کرده است که برای جبران کمبود واکسن کرونا صادرات واکسنهای ساخت داخل اتحادیه به کشورهای دیگر را محدود خواهد کرد.
بر اساس قرارداد جدید شرکت بیوانتک، مستقر در آلمان، از ماه ژوئیه (شش ماه دیگر) تولید واکسن در تاسیسات سانوفی واقع در شهر فرانکفورت را آغاز خواهد کرد.
سانوفی خود در حال ساخت واکسنی دیگر برای کرونا است که تولید آن با تاخیر همراه شده و به همین دلیل این شرکت داروسازی فرانسوی از سوی اتحادیه اروپا تحت فشار قرار گرفته است.
اتحادیه اروپا در مجموع ۶۰۰ میلیون دز واکسن فایزر را برای استفاده در ۲۷ کشور عضو سفارش داده است.
اما فایزر نتوانست ۱۲ و نیم میلیون دزی را که قرار بود تا پایان سال ۲۰۲۰ در اختیار اتحادیه اروپا قرار دهد، به طور کامل تامین کند.
فایزر هفته پیش گفت که محمولههای چند هفته آینده را به تعویق میاندازد چون در حال کار روی تاسیسات خود در بلژیک است تا بتواند ظرفیت تولید را بالا ببرد.
اتحادیه اروپا قراردادی هم برای خرید دست کم ۳۰۰ میلیون دز واکسن کرونا با شرکت استرازنکا دارد.
اما این شرکت بریتانیایی-سوئدی هم به دلیل مشکلات فنی نتوانسته تعهدات خود را برآورده کند.
اتحادیه اروپا هنوز واکسن استرازنکا را تایید نکرده اما انتظار میرود آژانس دارویی اروپا تا آخر ژانویه این واکسن را برای استفاده تایید کند.
اتحادیه اروپا با شرکتهای دیگر هم برای خرید واکسن قرارداد بسته است که مهمترین آنها جانسون اند جانسون (۴۰۰ میلیون دز)، کیوروَک (۴۰ میلیون دز) و مدرنا (۱۶۰ میلیون دز) هستند.