Screen Shot 2023-04-05 at 12.08.02 PM

در حالی که مبارزات مدنی فراگیر زنان و دختران برای آزادی پوشش در ایران ادامه دارد، ستاد «امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر» با ایده برگزاری رفراندوم درباره حجاب اجباری مخالفت کرد.

علی خان‌محمدی، سخنگوی این ستاد، روز چهارشنبه ۱۶ فروردين به وبسایت خبری رویداد۲۴ گفت: «اگر برای حجاب رفراندوم بگذاریم فردا باید برای مسئله دیگر هم رفراندوم بگذاریم».

خان‌محمدی که به دلیل نقش داشتن در سرکوب زنان در ایران، نامش همراه با دیگر عوامل سرکوب‌ها در فهرست تحریم‌های بین‌المللی است، آزادی پوشش را «ابتذال» توصیف کرد.

او افزود: «برای بعضی‌ها حدود پوشش فقط شال و روسری نیست که ما بگوییم اصلا شال و روسری نباشد».

سخنگوی ستاد «امر به معروف» این سخن برخی دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی را تکرار کرد که حق زنان برای انتخاب پوشش «مثل ویروس کرونا» است و گفت: «دستگاه‌های نظارتی و اجرایی برای رعایت و کنترل کرونا مجبور به جریمه شدند. الان هم برای جلوگیری از گسترش بی‌حجابی یکسری مجازات‌ها تعبیه می‌شود».

پیشتر محسن اراکی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، نیز گفته بود: «رواج بی‌حجابی یعنی فساد، یعنی کرونای آدمکش و جامعه نابود کن. باید با این کرونای جدید مبارزه جدی انجام داد».

تشدید فشارها علیه زنان و دختران در ایران

مقام‌های جمهوری اسلامی به زنان و دخترانی که حاضر به تحمل حجاب اجباری نیستند «بدحجاب» یا «بی‌حجاب» می‌گویند.

مخالفت ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» با برگزاری رفراندوم درباره حجاب اجباری در حالی است که بسیاری از زنان و دختران در ایران بدون توجه به فشارها و هشدارهای تندروها و مقامات، با پوشش تحمیلی حکومت جمهوری اسلامی مخالفت کرده و در انظار عمومی بدون حجاب اجباری ظاهر می‌شوند.

روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، اندکی پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ خواستار اعمال حجاب اجباری در سراسر کشور شد. این در حالی بود که، در آن زمان، هیچ قانونی درباره محدود کردن پوشش زنان در ایران به تصویب نرسیده بود.

اعمال حجاب اجباری به تظاهرات زنان در اسفند همان سال منجر شد و اولین اعتراضات علیه حکومت برآمده از انقلاب را رقم زد.