به گفته مقامات نظامی اسرائیل نیروهای زمینی این کشور صبح روز جمعه در «عملیاتی هدفمند» وارد بخش مرکزی نوار غزه شدند و پس از هدف فراردادن نیروهای حماس به مواضع قبلی خود بازگشتند.
جنگ غزه در پی عملیات هفت اکتبر «طوفان الاقصی» حماس و حملات گسترده و دامنهدار اسرائیل در حالی وارد بیست و یکمین روز خود میشود که بیش از ۸ هزار کشته، اغلب غیرنظامی به جا گذاشته است.
تلاشهای دیپلماتیک در مجامع بینالمللی برای «آتشبس بشردوستانه» بواسطه تقابل قدرتهای جهانی هنوز به نتیجه نرسیده و بیم گسترش نبردها در منطقه در پی تحرکات زمینی پراکنده ارتش اسرائيل و احتمال وقوع یک حمله گسترده به غزه در آیندهای نزدیک بیش از پیش بر نگرانیها افزوده است.
آخرین تحولات جنگ میان اسرائيل و حماس در روز جمعه ۲۷ اکتبر برابر با ۵ آبان را در صفحه زیر دنبال کنید.
حماس از «درگیری شدید» با ارتش اسرائیل در نوار غزه خبر داد
شاخه نظامی حماس، گردانهای عزالدین القسام، در بیانیهای اعلام کرد: «ما با حمله زمینی اسرائیل در بیت حانون (شمال) و البوریج (مرکز) روبرو هستیم. درگیریهای شدیدی بین نیروهای دو طرف در جریان است.»
ارتش اسرائیل ساعتی پس از حملات هوایی جمعه شب به نوار غزه از گسترش عملیات زمینی خود در این منطقه خبر داد. شاخه نظامی حماس نیز برای مقابله با حمله زمینی اسرائیل اعلام آمادگی کرده بود.
مجمع عمومی سازمان ملل خواستار «آتشبس فوری بشردوستانه» شد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه و در بیست و یکمین روز از جنگ بین اسرائیل و حماس، در حالی که ارتش اسرائیل از «گسترش» عملیات زمینی خود در نوار غزه خبر داد، با تصویب قطعنامهای خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» شد.
این قطعنامه غیرالزامآور، با ۱۲۰ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۴۵ رأی ممتنع از ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد تصویب شد.
اسرائیل و ایالات متحده به دلیل عدم اشاره به حماس در این قطعنامه، آن را محکوم کرده بودند.
یک مقام آمریکایی میگوید که قطر حاضر است در مورد حضور حماس در این کشور تجدیدنظر کند
به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، قطر به آمریکا اعلام کرده آماده است پس از حل بحران آزادی تعداد زیادی از گروگانهایی که توسط حماس به غزه برده شدهاند، در مورد حضور حماس در قطر تجدیدنظر کند.
این مقام همچنین گفت که این تفاهم اولین بار توسط واشنگتن پست گزارش شده، در نشستی در دوحه در ماه جاری میان آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و تمیم بن حمد بن خلیفه آلثانی به دست آمده است.
تاکنون هیچ واکنشی از سوی مقامات قطری به این خبر منتشر نشده است. قطر با هماهنگی آمریکا، مذاکرات میانجیگری با حماس و مقامات اسرائیلی بر سر آزادی بیش از ۲۰۰ گروگانی که در حمله حماس در ۷ اکتبر دستگیر شده بودند را هدایت میکند.
این کشور همچنین در مذاکره با حماس برای عبور امن آمریکاییهایی که در غزه گرفتار شده بودند و همچنین ارسال کمکهای بشردوستانه، نقش مهمی ایفا کرده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل: نیروهای زمینی در حال گسترش عملیات در غزه هستند
سخنگوی ارتش اسرائیل جمعه شب اعلام کرد که نیروهای هوایی و زمینی اسرائیل در حال افزایش عملیات در نوار غزه هستند. این در حالی است که در بحبوحه بمباران شدید منطقه تحت محاصره غزه سرویس اینترنت و تلفن همراه قطع شده است.
دانیل هاگاری در یک نشست خبری گفت: «در ساعات گذشته حملات را در غزه تشدید کردیم.» او ادامه داد: «نیروی هوایی در حال انجام حملات گسترده به تونلها و سایر زیرساختها است.»
او افزود: «علاوه بر حملاتی که در چند روز گذشته انجام شد، نیروهای زمینی در حال گسترش عملیات برای امشب هستند.»
در پی تشدید حملات هوایی جمعه شب به غزه، «جوال»، ارائه دهنده خدمات تلفن همراه فلسطینی اعلام کرد که خدمات تلفن و اینترنت در اثر بمباران شدید قطع شده است.
جمعیت هلال احمر فلسطین هم در بیانیهای اعلام کرد که ارتباطش را با اتاق عملیاتش در غزه و تمامی تیمهای عملیاتیاش در این منطقه قطع شده است.
بمباران «شدید» غزه توسط اسرائیل؛ حماس از قطع ارتباطات و اینترنت خبر داد
بر اساس تصاویری که خبرگزاری فرانسه و گروه تروریستی حماس منتشر کردند، ارتش اسرائیل شامگاه جمعه شمال نوار غزه، به ویژه شهر غزه را «به شدت» بمباران کرد. خبرگزاری فرانسه این بمباران را از زمان آغاز جنگ «بیسابقه» توصیف کرد.
بر پایه این گزارش، حملات اسرائیل از ساعت ۱۹ به وقت محلی آغاز شد و تا بیش از یک ساعت بعد ادامه یافت.
بنا بر ادعای شبهنظامیان حماس، در پی حملات ارتش اسرائیل، ارتباطات و اینترنت در نوار غزه قطع شده است. حماس دقایقی پس از گزارش این حملات که گفته شده «از طریق هوا، دریا و زمین» انجام شد، از شلیک متقابل موشک به خاک اسرائیل خبر داد.
بنا بر اعلام رسانههای اسرائیلی، موشکهایی به سمت تل آویو و شمال کرانه باختری شلیک شده است. خبرنگار خبرگزاری فرانسه هم شنیده شدن صدای انفجارهای شدید را در منطقه رام الله، واقع در کرانه باختری را گزارش کرده است.
سخنگوی کرملین: مسئولان حماس در سفر به مسکو تنها با مقامات وزارت خارجه دیدار کردند
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه با دفاع از دعوت به عمل آمده برای سفر هیئتی به نمایندگی از حماس به مسکو، میگوید روسیه از دید کشورش باید با همه طرفهای درگیری میان اسرائیل و فلسطین تماس برقرار کند.
به گفته سخنگوی کرملین، مسئولان حماس در این سفر که خشم اسرائيل را برانگیخت «تنها با مقامات وزارت خارجه دیدار و گفتگو کردند.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که ایالات متحده در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس به پایگاهها و انبارهای مهمات سوریه و ایران حمله کرده است.
به گفته این دیپلمات ارش روس، هیچ احتمالی وجود ندارد که پای ارتش روسیه به درگیری های خاورمیانه باز شود.
موسی ابومرزوق از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس که یکی از اعضای هیئت فلسطینی دعوت شده به روسیه بود به اسپوتنیک گفت: جلساتی در وزارت امور خارجه برگزار کردیم، درباره همه آنچه به فلسطین مربوط است صحبت کردیم و اینکه چگونه آیندهای متفاوت از آنجه آمریکا میخواهد برای منطقه رقم بزنیم.
اسرائیل حماس را به «پیشبرد جنگ از درون بیمارستانها» متهم کرد؛ حماس تکذیب کرد
ارتش اسرائیل روز جمعه جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس را به «پیشبرد جنگ از درون بیمارستانها» در نوار غزه متهم کرد.
این اتهام اما دقایقی پس از مطرح شدن در رسانهها و خبرگزاریها توسط جنبش فلسطینی حماس رد شد. عزت الرشق، یکی از رهبران حماس، در بیانیهای تاکید کرد: «ادعاهای سخنگوی ارتش دشمن کاملاً بیاساس است.»
دانیال هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در این زمینه مدعی شد: «در بیمارستانها سوخت وجود دارد و حماس از آن برای زیرساختهای تروریستی خود استفاده میکند.»
وی با تکرار اتهام اسرائیل مبنی بر اینکه حماس از جمعیت غیرنظامی غزه به عنوان سپر انسانی استفاده می کند، افزود: «تروریستها آزادانه در بیمارستانها تردد و رفت و آمد میکنند.»
از سوی دیگر ارتش اسرائیل مدعی است که مقر مرکزی حماس «در تونلهای زیر بیمارستان مرکزی شهر غزه واقع شده است» و اعلام کرده است که دادههای مربوط به استفاده حماس از بیمارستانها «بر اساس طیف گستردهای از منابع اطلاعاتی جمعآوری شده توسط معاونت اطلاعات و شین بت» به دست آمده است.
ماکرون خواستار «وقفه بشردوستانه» در جنگ غزه شد
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه روز جمعه پس از نشست سران اروپا در بروکسل، خواستار «وقفه بشردوستانه» در جنگ بین اسرائیل و حماس شد.
این درخواست از سوی رئیس جمهوری فرانسه که به تازگی از سفر به اسرائیل، مصر و اردن بازگشته است با هدف «سازماندهی کمک و حفاظت از جمعیت غیرنظامی در نوار غزه» ارائه شده است.
آقای ماکرون در کنفراس خبری پس از نشست بروکسل تصریح کرد: «ما به طور کامل حق و اراده مشروع برای مبارزه با تروریسم را به رسمیت می شناسیم و آماده کمک در این زمینه هستیم. اما معتقدیم که محاصره کامل، بمباران بی رویه و فراتر از آن، چشم انداز یک عملیات زمینی گسترده، اقداماتی در جهت حفاظت از جمعیت غیرنظامی (ساکن در غزه) به شمار نمیروند. امروز یک وقفه بشردوستانه در درگیریها لازم است تا بتوان از کسانی که در منطقه هستند و از بمباران رنج می برند، محافظت کرد.»
تحریمهای تازه آمریکا علیه حماس؛ سپاه پاسداران و یک فرمانده تیپ صابرین در فهرست سیاه قرار گرفتند
ایالات متحده روز جمعه دور دوم تحریم ها را علیه حماس پس از حمله غافلگیرکننده این گروه فلسطینی به اسرائيل وضع کرد.
به گزارش وزارت خزانهداری آمریکا در دور تحریمها یک مقام حماس در ایران و نیز اعضای سپاه پاسداران ایران هدف قرار گرفتهاند.
این تحریمها شبکه تامین مالی حماس و افراد یا نهادهایی که به شرکتهای وابسته به حماس برای دور زدن تحریمها کمک کردهاند را نیز در برمیگیرد.
در این میان، یک نهاد مستقر در غزه که به گفته وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان مجرای کمکهای مالی غیرقانونی ایران به حماس و گروه جهاد اسلامی فلسطین عمل میکرده نیز هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفته است.
وزارت خزانهداری در ادامه تصریح کرد که تحریمهایی را علیه یک تبعه اردنی مستقر در تهران که بهعنوان نماینده حماس در ایران فعالیت میکند و همچنین علیه مقامات نیروی قدس سپاه پاسداران که حماس و دیگر گروه های شبه نظامی را آموزش میدهند و به آنها کمک میکنند، اعمال کرده است.
یک فرمانده ایرانی تیپ نیروی ویژه صابرین که بخشی از نیروی زمینی سپاه است نیز هدف تحریمهای تازه آمریکا قرار گرفته است.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی است که نیروهای تیپ صابرین در سوریه مستقرند و به حماس و اعضای حزبالله لبنان آموزش میدهند.
حماس: شمار کشتهشدگان حملات اسرائيل به ۷ هزار و ۳۲۶ نفر افزایش یافت
حماس ظهر جمعه آمار تازه کشتهشدگان فلسطینی حملات اسرائيل به غزه پس از هفت اکتبر را منتشر کرد که حکایت از افزایش تقریبا ۳۰۰ نفری قربانیان دارد.
وزارت بهداشت دولت حماس شمار کشتهشدگان این حملات را در بیست و یکمین روز آغاز حملات ۷ هزار و ۳۲۶ نفر اعلام کرد.
به گفته مقامات حماس،در این میان تاکنون دست کم ۳ هزار کودک در جریان حملات هوایی و موشکی اسرائيل به غزه جان باختهاند.
بر اساس این گزارش که روزانه توسط وزارت بهداشت حماس منتشر میشود، از زمان آغاز حملات به غزه در ۷ اکتبر که به تلافی حمله بیسابقه جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس به خاک اسرائيل صورت میگیرد، نزدیک به ۱۹ هزار نفر نیز تاکنون زخمی شدهاند.