شماری از فعالان تئاتر و نمایش در حمایت از اعتراضات گسترده ایران اعلام کردهاند که از این پس در کار حرفهای خود از هرگونه عناصر اجباری و سرکوب ازجمله حجاب اجباری پرهیز خواهند کرد.
آنها تاکید کردهاند از هرگونه همکاری که شائبه اعمال حجاب اجباری داشته باشد، خودداری میکنند و به مفهوم زن و آزادی در مفهوم واقعیش در آثار خود پایبند خواهند بود.
علی شمس (کارگردان و نمایشنویس)، سیاوش اکراه (کارگردان)، آرمین جوان (کارگردان)، سارا یحیایی (طراح صحنه و لباس)، مصطفا کوشکی (نویسنده)، حسین پویانیفر(کارگردان)، پیام لاریان (کارگردان و مدرس)، سیاوش پاکره (کارگردان)، آرمین جوان (کارگردان)، شهاب آگاهی (کارگردان)، لادن نازی (عروسکساز و بازیگر) از جمله هنرمندان تئاتر هستند که از جنبش اعتراضی مردم حمایت کردهاند.
اعتصاب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز وارد چهارمین روز خود شد
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اعتراض به بازداشت چهار دانشجوی این دانشگاه و صدور احکام انضباطی برای شماری از دانشجویان، چهار روز است که در اعتصاباند.
دانشجویان اعتصابی طی بیانیهای خواستار «آزادی دانشجویان بازداشتی»، «لغو کلیه احکام انضباطی»، «حاکم شدن فضای آرامش» و برچیدن «ارعاب و سرکوب» در این دانشگاه شدند.
در این بیانیه آمده است: «برای بهبود فضا از مسئولین دانشگاه انتظار عملکرد عقلانی میرود. بدیهی است تصمیماتی که منجر به ملتهبتر کردن فضا میشوند، از سمت دانشجویان به شدت محکوم خواهند شد.»
وزارت خارجه آمریکا: انتقال معترضان بازداشتی با آمبولانس نشانه ترس رهبران ایران از مردم است
سخنگوی وزارتخارجه آمریکا، در یک بیانیه رسانهای «سوء استفاده نهادهای امنیتی ایران از آمبولانس برای بازداشتشدگان در جریان سرکوب اعتراضات جاری و بازداشت معترضان زخمی در مراکز درمانی» را به شدت محکوم کرده و از اعتراض جامعه پزشکی به چنین اقداماتی حمایت کرده است.
ند پرایس گفته «چنین روشهایی باعث سلب اعتماد عمومی از خدمات پزشکی میشود» و گفته «جای تعجب نیست که مردم ایران چنین به نقض آشکار حقوق بشر خود اعتراض میکنند».
در ادامه این بیانیه آمده است که «این رویه نشانه آن است که رهبران ایران تا چه حد از مردم خود میترسند و تا چه اندازه برای سرکوب اعتراضات مردم ایران تقلا میکند».
بیانیه وزارتخارجه آمریکا افزوده است که «چشم جهان به ایران است؛ بهرهبرداری از آمبولانس و مراکز خدمات پزشکی برای سرکوب معترضان مسالمتآمیز یکی از اقدامات مذبوحانهای است که ماهیت رفتار رژیم را آشکار میکند؛ موارد تعدی از حقوق بشر که حکومت بر مردم ایران تحمیل میکند نباید بدون عواقب بماند».
همزمان، نشریه نیویورک تایمز چاپ آمریکا در گزارشی تفصیلی به استفاده نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران از آمبولانس در مقابله با اعتراضات جاری پرداخته و به نقل از شاهدان عینی گفته است که ماموران امنیتی معترضان را به داخل آمبولانسهایی که در اختیار داشتند میانداختند و میبردند.
نیویورک تایمز گفته است که این گزارش براساس اظهارات شاهدان و دهها ویدئو و تصویری که بررسی کرده تهیه شده است.
این روزنامه به نقل از کارشناسان حقوق پزشکی گفته است اینگونه استفاده آمبولانس ناقض هنجارهای بینالمللی در مورد بیطرفی پزشکی است و « نشان میدهد رژیم تا چه اندازه در تلاش بوده تا تظاهرات سراسری ایران را سرکوب کند».
این نشریه همچنین نظر یکی از استادان بهداشت عمومی در دانشگاه کالیفرنیا را منتشر کرده که با انتقاد از سوء استفاده امکانات پزشکی برای سرکوب مردم، گفته است که چنین اقداماتی به اعتبار حرفه پزشکی لطمه میزند.
-
خانوادههای رفسنجانی و آیتالله خمینی: دیداری با شمخانی نداشتیم
محسن هاشمی فرزند اکبر هاشمیرفسنجانی به خبرگزاری ایسنا گفته درخواستی از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی برای کمک به کنترل ناآرامیهای اخیر دریافت نکردهایم و چنین جلسهای تشکیل نشده است.
سایت جماران، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار آیتالله خمینی، نیز به نقل از امین عارفنیا معاون فرهنگی هنری و ارتباطات این موسسه، انجام ملاقات علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اعضای خانواده آقای خمینی را تکذیب کرد.
پیشتر روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، ماه پیش به طور محرمانه با خانوادههای آقای خمینی و آقای هاشمی رفسنجانی دیدار داشته و از آنها درخواست کرده که به آرام کردن اوضاع کمک کنند اما این آنها این درخواست را رد کردهاند.