مروری بر آخرین تحولات جنگ اسرائیل-غزه

03
  • در حالیکه تلفن و اینترنت در نوار غزه بار دیگر قطع شده، اسرائیل یکشنبه‌شب حملات هوایی شدیدی به شمال غزه کرده است. شرکت مخابرات منطقه گفته تاسیساتش هدف حملات قرار گرفته‌اند.
  • جنگ زمینی در شمال غزه هم که از هفته گذشته شروع شده ادامه دارد و رسانه‌های اسرائیل می‌گویند نیروهای این کشور در ۴۸ ساعت آینده به مرکز شهر غزه، شمالی‌ترین شهر این باریکه، می‌رسند. خبرنگار بی‌بی‌سی شاهد شلیک راکت و سلاح‌های سبک و خمپاره‌های حماس در شمال غزه بوده است.
  • شمار کشته‌شدگان در حمله به اردوگاه آوارگان المغازی به بیش از پنجاه نفر رسیده است. این اردوگاه یکی از جاهایی بود که ارتش اسرائیل از مردم شمال غزه خواسته بود به سمت آن بروند.

    بلینکن: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق غیرقابل قبول است

    وزیر خارجه آمریکا در سفری اعلام نشده اما پیش‌بینی شده، به عراق سفر کرده است.

    آنتونی بلینکن در بغداد گفت با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، گفتگوی سازنده‌ای داشته است از جمله درباره جلوگیری از گسترش جنگ به منطقه و جلوگیری از حملات فزاینده گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران به نیروهای آمریکایی در عراق.

    او حمله به نیروهای آمریکایی در عراق را «کاملا غیرقابل قبول» و بر خلاف منافع و ناقض حاکمیت ملی عراق دانست.

    آقای بلینکن همچنین بر اهمیت امدادرسانی به غزه تاکید کرد و گفت تمام کشورهایی که در روزهای اخیر به آنها سفر کرده، از ایده «توقف انسان‌دوستانه» جنگ استقبال کرده‌اند.

    بسیاری از کشورها از جمله کشورهای عربی خواستار آتش‌بس کامل هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیروز آتش‌بس را بدون آزاد شدن اسرائیلی‌هایی که حماس به «گروگان» گرفته است، غیرقابل قبول دانست.

    با اینکه پیش بینی می‌شد وزیر خارجه آمریکا به عراق سفر کند، وبسایت شفق، یک سایت خبری خصوصی که اخبار عراق را پوشش می‌دهد، از قول یکی از مقام‌های وزارت خارجه عراق نوشته بود زمان مشخصی هنوز برای این سفر تعیین نشده است.

    آقای بلینکن در سفر به خاورمیانه، یکشنبه در کرانه باختری اشغالی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار و گفتگو کرد.

    او از بغداد عازم آنکارا شد تا دوشنبه با هاکان فیدان وزیر خارجه و دیگر مقام‌های ارشد ترکیه گفتگو کند. بنا بر گزارش‌ها، دیداری با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در نظر گرفته نشده است.

    دیروز «گردان‌های کتائب حزب‌الله» در عراق، به سفر احتمالی آنتونی بلینکن به بغداد اعتراض کرده و آن را عامل تشدید تنش خوانده بود.

    به گزارش مونتیورینگ بی‌بی‌سی، ابوعلی عسکری، از فرماندهان این گروه شبه‌نظامی شیعه، دیروز در تلگرام نوشت که سفر وزیر خارجه آمریکا را «اقدامی تحریک‌آمیز» می‌داند و تهدید کرد سفارت آمریکا با «روش‌های غیرصلح‌آمیز» تعطیل خواهد شد و درگیری‌ها شدت «بی‌سابقه‌ای» خواهند یافت.

    او گفت «مقاومت اسلامی عراق» قصد دارد دست آمریکا را از منطقه کوتاه کند.

    چند روز پیش هم اکرم کعبی، رهبر و بنیانگزار یک گروه شبه نظامی شیعه در عراق به نام «حرکت نجبای حزب‌الله» گفته بود قصد این گروه بیرون راندن نیروهای خارجی از عراق است.

    آمریکا بیشتر نیروهایش را از عراق خارج کرده اما هنوز چند پایگاه نظامی و حدود هزار نیرو در آن کشور دارد.

    برخی از این پایگاه‌ها پس از جنگ اسرائیل-غزه هدف حملات پهپادی و موشکی قرار گرفته‌اند. آمریکا بارها به ایران و گروه‌های شبه نظامی متحدش هشدار داده در این جنگ مداخله نکنند.

    کتائب حزب‌الله در سال ۲۰۰۳ میلادی شکل گرفت و چهار سال بعد با ظهور داعش فعالیت نظامی‌اش را بطور رسمی و علنی آغاز کرد.

    کتائب حزب‌الله را می‌توان ستون اصلی نیروی موسوم به بسیج مردمی یا حشد‌ شعبی دانست. این تشکیلات در عراق و سوریه فعال است و از حمایت حکومت ایران برخوردار است. آمریکا از سال ۲۰۰۹ این گروه شبه نظامی را در فهرست تحریم قرار داده است.

    در خان یونس مردم برای گرفتن نان پنج ساعت صف می‌کشند

    گزارش عدنان البرش، خبرنگار بی‌بی‌سی عربی از خان یونس

    صف نان
    Image caption: این مرد به بی‌بی‌سی گفت که در ۲۵ روز گذشته فقط یک بسته نان دریافت کرده است

    در خان یونس در جنوب غزه مردم برای گرفتن نان ساعتها در صف می‌ایستند. تشریح میزان خشم و عصبانیت مردمی که ساعت‌ها بیرون یکی از نانوایی‌های اینجا در خان یونس در صف منتظر می‌مانند، دشوار است.

    یک مرد به بی‌بی‌سی گفت که در ۲۵ روز گذشته فقط یک بسته نان دریافت کرده است.

    افراد منتظر دریافت نان در این منطقه به ما می‌گویند که چهار پنج ساعتی است که منتظرند به امید اینکه نان خانواده خود را تهیه کنند. اما حتی با وجود این انتظار طولانی تضمینی برای دریافت نان نیست.

    همانطور که در حال فیلمبرداری بودیم، یک مرد که به وضوح می‌لرزید به ما گفت:« من یک خانواده کامل حداقل ۲۰ نفری دارم که باید زندگی‌شان را تامین کنم، اما در ۲۵ روز گذشته، تنها یک بسته نان دریافت کرده‌ام.. ما از جبالیا در شمال آواره شده‌ایم و اکنون اینجا در خان یونس هستیم، تا کی قرار است با این بی‌عدالتی به زندگی ادامه دهیم؟»

    عبیر عطفه، از برنامه جهانی غذای سازمان ملل، به بی‌بی‌سی گفت: «نان آخرین گزینه اصلی غذا برای مردم غزه است. هیچ محصول تازه‌ای وجود ندارد، هیچ لبنیاتی وجود ندارد. هیچ سوختی در خانه‌ها وجود ندارد و ۵۰ درصد خانه‌ها در غزه ویران شده‌اند. مردم به امکانات پخت و پز دسترسی ندارند.»

    او می گوید که از ۱۳۰ نانوایی که قبل از جنگ در غزه کار می‌کردند، ۱۱ نانوایی ویران شده‌اند.

    عطفه می‌گوید که بسیاری از این نانوایی‌ها به دلیل کمبود سوخت و آرد قادر به فعالیت نیستند.

    نان غزه
    Image caption: برنامه جهانی غذای سازمان ملل می‌گوید که ۱۱ نانوایی در غزه ویران شده‌اند9:47

    اسرائیل از کشته شدن یک شهروند خود با موشک‌های ضد تانک حزب‌الله لبنان خبر داد

    پیشتر درباره کشته شدن چهار شهروند لبنانی گزارش کردیم.

    یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است که در سوی دیگر مرز در اسرائیل، یک شهروند این کشور با موشک‌های ضدتانک حزب‌الله لبنان کشته شده است.

    او گفته حزب‌الله پایگاه‌های نظامی اسرائیل و شهرها را هدف قرار می‌دهد.