مروری بر برخی از مهم‌ترین خبرهای امروز تا این لحظه

03

مروری بر برخی از مهم‌ترین خبرهای امروز تا این لحظه

  • شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز گفت به دلیل «وخیم شدن وضعیت حقوق بشر در ایران» ده روز دیگر (سوم آذر) نشست ویژه‌ای برگزار می‌کند.
  • آنالینا بربوک وزیر خارجه آلمان گفت تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا شامل اقدامات هدفمند درباره «هسته درونی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و زیرساخت‌های مالی خواهد بود.
  • تصویر نامه‌ای از مدیرکل شبکه الجزیره قطر منتشر شده که از دیگر مدیران این شبکه خواسته از پوشش اعتراض‌ها در ایران از جمله در شبکه‌های‌ اجتماعی شخصی خودداری کنند، در غیر اینصورت مجازات خواهند شد.
  • امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعتراضات اخیر در ایران را «انقلاب» توصیف کرد و گفت این شرایط را «بسیار» تغییر داده و رسیدن به توافق هسته‌ای را «شکننده‌تر» کرده است.
  • از صبح امروز جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف مقابل دانشکده مهندسی شیمی و نفت و همچنین لابی دانشکده مهندسی کامپیوتر تحصن کرده‌اند.

    شورای حقوق بشر سازمان ملل نشست ویژه‌ای در باره ایران برگزار می‌کند

    شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز گفت به دلیل «وخیم شدن وضعیت حقوق بشر در ایران» ده روز دیگر (سوم آذر) نشست ویژه‌ای برگزار می‌کند.

    درخواست این نشست ویژه را نمایندگان ایسلند و آلمان روز جمعه به این شورا ارائه دادند.

    برای برگزاری نشست ویژه باید ۱۶ کشور از ۴۷ کشور عضو به آن رای موافق دهند.

    در آستانه سومین ماه اعتراض‌های سراسری در ایران، سرکوب خش معترضان، بازداشت‌های غیرقانونی و گسترده، صدور احکام اعدام هر چه بیشتر ادامه دارند و نهادهای مختلف حقوق بشری در این باره هشدار داده‌اند.

    وزیر خارجه آلمان: «هسته درونی» سپاه را تحریم می‌کنیم

    آنالینا بربوک وزیر خارجه آلمان گفت تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا شامل اقدامات هدفمند درباره «هسته درونی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و زیرساخت‌های مالی خواهد بود.

    او امروز دوشنبه (بیست و سوم آبان) پیش از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «ما تحریم‌های جدیدی را تصویب خواهیم کرد تا پیام روشنی را به کسانی ارسال کنیم که فکر می‌کنند می‌توانند به سرکوب، تهدید و کشتن شهروندان خود بدون هیچ عواقبی بپردازند.»

    در دو هفته گذشته وزیر خارجه آلمان چند بار گفته اتحادیه اروپا مشغول بررسی قرار دادن سپاه در فهرست «سازمان‌های تروریستی» است.

    طی هفته‌های اخیر فشار اتحادیه اروپا بر جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب معترضان افزایش یافته است.

    شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران: قبض آب و برق و گاز را نپردازید

    شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای نوشت ۴۳ سال است که «اشتهای سیری‌ناپذیر دسته‌ها و باندهای قدرت» با «تحریم خود ساخته»، « خلق پول بی‌پشتوانه» و ایجاد «تورم ساختگی و لحظه‌ای بیش از ۷۰ درصد مردم ایران را پله‌ها زیر خط فقر برده است.»

    در این بیانیه آمده: «اکنون مردم و جوانانی که هیچ افق روشنی را در آینده مبهم و تار خود نمی‌بینند و زندگی خود را باخته و به تاراج رفته می‌دانند، با تکیه بر اصول قانونی و حقوق شهروندی که حق اعتراض را برایشان به رسمیت شناخته، به خیابان آمده‌اند اما پاسخی جز باتون، گلوله و گاز اشک‌آور دریافت نکردند.»

    این بیانیه با «رسمیت شناختن حضور مسالمت‌آمیز مردم در خیابان‌ها و همچنین نکوهش و محکوم نمودن سرکوب عریان و غیرانسانی»، از «اقشار مختلف» خواسته از پرداخت قبض‌های آی و برق و گاز خودداری کنند.

    مکرون اعتراض‌های ایران را «انقلاب» توصیف کرد

    امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعتراضات اخیر در ایران را «انقلاب» توصیف کرد و گفت این شرایط را «بسیار» تغییر داده و رسیدن به توافق هسته‌ای را «شکننده‌تر» کرده است.

    به گزارش رویترز، آقای مکرون در گفتگو با یک رادیوی فرانسوی گفت به باور او هیچ پیشنهاد تازه‌ای که در آینده نزدیک به توافقی منجر شود وجود ندارد و احتمالا به «چارچوب تازه‌ای» نیاز است.

    رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتری را برای افراد مشخصی در ایران در نظر می‌گیرد: «ما چندین نفر هستیم که برای تحریم‌های هدفمند بخصوص برای پاسداران و آدم‌های رژیم فشار می‌آوریم».

    او در پاسخ به این سوال که آیا از تحریم سپاه پاسداران حمایت می‌کند گفت این موضوعی است که باید آن را بررسی کرد.

    سه روز پیش امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در کاخ الیزه با گروهی از فعالان زن ایرانی از جمله مسیح علی نژاد و لادن برومند دیدار داشت.

    سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این دیدار را محکوم کرد و اظهارات نقل شده از آقای مکرون را «شرم آور» خواند.

    در دو هفته گذشته آنالینا بربوک وزیر خارجه آلمان چند بار گفته اتحادیه اروپا مشغول بررسی قرار دادن سپاه در فهرست «سازمان‌های تروریستی» است.

    وزارت خارجه ایران سپاه را نهاد نظامی رسمی یک کشور می‌داند و این «رویکرد» را «غیرقانونی» و «غیرمسئولانه» خوانده است.

    در هفته‌های اخیر فرماندهان ارشد سپاه از جمله حسین سلامی فرمانده کل و فرمانده سپاه محمد رسول‌الله معترضان در ایران را تهدید کرده‌اند.