رقم کشتهشدگان حملات روز شنبه حماس علیه اسرائيل رو به افزایش است. آخرین آمار بیانگر کشته شدن بیشتر از ۹۰۰ نفر است که ۲۶۰ نفر از آنها شرکتکنندگان در یک جشنواره موسیقی بودند.
حداقل ۶۰۰ فلسطینی در حملات تلافیجویانه اسرائيل به نوار غزه کشته شدهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، گفته است کشورش با بیشترین توان با حماس مقابله خواهد کرد.
یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائيل، از محاصره کامل نوار غزه خبر داده است.
گردان های قسام، شاخه نظامی حماس، هشدار داده است که از این پس به ازای هر حمله اسرائيل به غزه، یکی از گروگانهایش را خواهد کشت و تصویر آن را به طور زنده نمایش خواهد داد.
دستکم ۹ آمریکایی در حملات حماس کشته شدند و ده بریتانیایی هم مفقود هستند.

دبیرکل سازمان ملل حملات حماس را محکوم کرد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با انتشار بیانیهای اقدام حماس در حمله به غیرنظامیان را محکوم کرده و از اسرائيل خواست مانع از ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه نشود.
آقای گوترش در بیانیه خود گفته بیشتر از ۸۰۰ اسرائيلی در حملات کشته شدهاند و ممکن است تعداد کشتهشدگان افزایش یابد.
آنتونیو گوترش همچنین از کشته شدن بیشتر از ۵۰۰ فلسطینی در نوار غزه ابراز نگرانی کرده است.
دبیرکل سازمان ملل در بیانیه خود ضمن تاکید بر لزوم آزادسازی فوری گروگانها، از اسرائيل خواست از جان غیرنظامیان فلسطینی در حین عملیات مراقبت کند.
آقای گوترش همچنین گفته است از محاصره کامل نوار غزه به وسیله اسرائيل نگران است و خواستار انتقال مواد خوراکی و دارو به این منطقه شد.
آیا حمله حماس بایدن و نتانیاهو را آشتی میدهد؟
مهرنوش پورضیایی، بیبیسی، واشنگتن
در واشنگتن و تلآویو رابطه سرد رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر اسرائيل از کسی پنهان نیست.
آقای بایدن از منتقدان شهرکسازی اسرائيل در مناطق اشغالی است، بارها وزرای راست افراطی در کابینه نتانیاهو را بخشی از مشکل در خاورمیانه دانسته و از مخالفت با اصلاحات قضایی در اسرائيل دست برنداشته که از برنامههای محوری آقای نتانیاهو بعد از تشکیل دولت اخیر بوده است. از این رو، بنیامین نتانیاهو از زمانی که دولت تازه خود را تشکیل داده هنوز به کاخ سفید دعوت نشده است. حالا حمله حماس به اسرائيل و کشته شدن شهروندان آمریکا در این حملات، «تعهد به دفاع از امنیت اسرائيل» را در عین ادامه سیاست قبلی، برای آقای بایدن دشوار کرده است.
یکی از برنامه های اصلی آقای بایدن و تیم انتخاباتیاش این بود که با پیش بردن روند عادی سازی رابطه اسرائيل با کشورهای منطقه، به طور خاص عربستان سعودی، موفقیت بزرگی را در حوزه سیاست خارجی ثبت کنند. اکنون حمله حماس و تبعات آن، از جمله تصمیم اسرائيل برای «حمله زمینی به غزه»، موضع کشورهایی مثل عربستان و قطر را در قبال اسرائيل سختگیرانهتر خواهد کرد.
برنامهریزی اقتصادی تیم انتخاباتی آقای بایدن هم از این حمله درامان نمانده است. قیمت بنزین و نفت در آمریکا همیشه از عوامل تعیین کننده برای رایدهندگان بوده و دولت بایدن امیدوار بود به عنوان بخشی از توافق دفاعی احتمالی با عربستان، که عادی سازی رابطه با اسرائيل را هم در برمیگرفت، قیمت نفت را در بازارهای جهانی کاهش دهد. عربستان در جریان مذاکرات ابتدایی با واشنگتن اعلام آمادگی کرده بود که سال آینده تولید نفت خود را افزایش دهد.
بدون حمله حماس هم وضعیت بازار نفت پر از ابرهای تیره بود و این وضعیت دردسرهای کارزار انتخاباتی آقای بایدن را بیش از پیش خواهد کرد.