معرفی سفیر جدید آمریکا در اسرائيل؛ وزیر خزانه‌داری اوباما به بیت‌المقدس می‌رود

۱۱

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه جک لو، وزیر خزانه‌داری پیشین را به عنوان سفیر این کشور در اسرائیل معرفی کرد.

آقای لو که یک یهودی ارتدوکس است، یکی از بازیگران کهنه‌کار در عرصه سیاست آمریکا به شمار می‌رود که همواره روابط خوبی با تل‌آویو داشته است. معرفی لو از آن‌جهت اهمیت دارد که جو بایدن تلاش دارد زمینه توافق تاریخی میان اسرائيل و عربستان سعودی را برای برقراری روابط میان دو کشور هموار سازد.

لو برای انتصاب به عنوان سفیر جدید آمریکا در اسرائيل به تایید مجلس سنا احتیاج دارد، جایی که دموکرات‌ها اکثریت را در اختیار دارند و این می‌تواند زمینه را برای تایید او فراهم سازد.

در بیانیه رسمی کاخ سفید با اشاره به سوابق جک لو، آمده است که این سیاستمدار در دولت‌های دموکرات متوالی حضور داشته و سابقه روشن و موفقی از خود بر جای گذاشته است.

جک لو در کابینه باراک اوباما به عنوان وزیر خزانه‌داری و پیش از آن هم مسئولیت‌های دیگری چون رئيس کارکنان کاخ سفید، رئيس دفتر مدیریت و بودجه و همچنین معاون وزیر خارجه در دوران هیلاری کلینتون برعهده داشته است.

لو جانشین توماس نایدس، یکی دیگر از فعالان سیاسی کهنه کار دموکرات خواهد شد که اظهار نظرهای صریح او در مورد اصلاحات قضایی نتانیاهو خبرساز شده بود.

علاوه بر مساله برقراری روابط میان اسرائيل و عربستان، یکی دیگر از موضوعات چالش برانگیز برای جک لو، موضوع اصلاحات قضایی بنیامین نتانیاهو و مخالف‌های گسترده‌ای است که چه در داخل اسرائيل و چه از سوی متحدان این کشور با این طرح وجود دارد. با این حال بایدن امیدوار است تنش‌ها را با نتانیاهو که شخصیتی محبوب برای جمهوری‌خواهان است، کاهش دهد و برخلاف روابط غیردوستانه‌ای که میان باراک اوباما و نتانیاهو وجود داشت، او بتواند نخست وزیر دست‌راستی اسرائيل را در کنار خود داشته باشد.

دولت بایدن پیشتر از رشد شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری انتقاد کرده و به سیاست قبل از ترامپ مبنی بر عدم تخصیص بودجه برای همکاری با دانشگاه‌ها در این منطقه رجعت کرده است. این اقدام با مخالفت شدید جمهوری‌خواهان رو به رو شده و آنها قول داده‌اند از قدرت خود در کنگره برای لغو آن استفاده کنند.

با این حال، بایدن یکی از تصمیمات کلیدی ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس (اورشلیم) را حفظ کرده، تصمیمی که از سوی بسیاری از کشورهای اروپایی به رسمیت شناخته نشده است.