«نشست اضطراری» سازمان جهانی بهداشت برای بررسی وضعیت بهداشتی غزه و کرانه باختری
سازمان جهانی بهداشت در اقدامی کمسابقه، روز ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) یک «نشست اضطراری» برای بحث درباره بحران بهداشت و سلامت در نوار غزه و کرانه باختری برگزار خواهد کرد.
این سازمان روز دوشنبه تأیید کرد درخواستی از ۱۵ کشور دریافت کرده تا چنین نشستی برگزار شود و تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، با مشاوره رئیس قطری آن نشست را برپا خواهد کرد.
سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در شهر ژنو گفت که تمرکز این نشست بیشتر بر وضعیت نوار غزه خواهد بود اما به حملات علیه واحدهای درمانی در کرانه باختری نیز خواهد پرداخت.
اسرائیل در واکنش به خبر برگزاری این نشست، آن را مصداق «استانداردهای دوگانه و توجه بیشازحد و بیتناسب به اسرائیل در یک وضعیت چندجانبه» خوانده است.
این در حالی است که اطلاعات ثبتشده در سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه که واکنشی به حمله گروه افراطی حماس است، «۴۷۲ حمله» به مراکز درمانی در سرزمینهای فلسطینی انجام شده است.
اسرائیل گروه حماس را متهم میکند که از بیمارستانها و مراکز درمانی به عنوان پوششی برای شکلدهی به مراکز فرماندهی و ذخیره سلاح استفاده میکند.
سازمان ملل میگوید نزدیک به ۱.۹ میلیون نفر در غزه آواره شدهاند
آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان روز دوشنبه اعلام کرد که تقریباً ۱.۹ میلیون نفر در سراسر نوار غزه آواره شدهاند.
این آژانس همچنین با بیان اینکه ۱۱۷ حادثه در ۸۵ مقر مرتبط با این سازمان رخ داده، افزود که ۳۰ مورد از ساختمانهای این نهاد، به طور مستقیم مورد اصابت قرار گرفته و بقیه آسیبهای جانبی دیدهاند.
به تازگی فیلیپ لازارینی، کمیسر «اُنروا»، در بازدید از منطقه، ابراز نگرانی کرده بود که صدها هزار تن از فلسطینیان غزه به سوی مرز با مصر کشانده شوند.
او با اشاره به اسکان حدود ۹۰۰ هزار فلسطینی در ساختمانهای زیرنظر سازمان ملل در غزه از آغاز جنگ در این منطقه، پیشبینی کرده بود که آوارگان ممکن است با هجوم به سوی مرز مصر هجوم، از مرز عبور کنند.
کمیسر آژانس امدادرسانی سازمان ملل، با توصیف وضعیت کنونی به عنوان «یک تراژدی خیرهکننده انسانی» گفته بود، «زمان با ما در مسابقه است و بیماریها در حال تبدیل شدن به تهدیدی در حد بمباران است».