بر بولیوی اعتراضات ایران «ضد پدرسالاری» خواند
گلادیس کیسپه از مقامهای جنبش سیاسی حاکم بر بولیوی اعتراضات ایران را «ضدپدرسالاری» خواند.
گلادیس کیسپه از سخنگویان جنبش سوسیالیستی (MAS) این موضوع را در توضیحی درباره موضع بولیوی عنوان کرد.
پیشتر سفیر بولیوی در تهران نیز با انتشار بیانیهای ویدیویی در صفحه فیسبوک سفارت این کشور گفت اظهارات منتسب به او در محکومیت اعتراضات ایران دستکاری شده است.
رومینا پرز، سفیر بولیوی در تهران گفت او هیچ بیانیهای درباره اعتراضات ایران ایران صادر نکرده است.
خانم پرز خبر منتشر شده در ایران اینترنشنال را که منبع اخبار بعدی قرار گرفت، «تحریفشده» دانست و خواستار اصلاح آن شد.
تلویزیون ایران اینترنشنال هم یک روز پس از انتشار خبر اولیه در توضیحی در صفحه توییتر انگلیسی خود منبع این اظهارات را نقل قولی در خبرگزاری ایرنا عنوان کرد.
سفیر بولیوی در تهران با درخواست وزارت خارجه این کشور برای توضیح در این باره به لاپاز پایتخت کشورش رفته بود.
عواقب «امنیتی شدن» سطل زباله در پایتخت ایران
پس از آن که علیرضا زاکانی، شهردار تهران خبر از جمعآوری سطلها زباله مکانیزه در سطح شهر تهران داد و گفت علت آن آتش زدن ۶۰۰ سطل از زمان آغاز اعتراضات سراسری بوده است، اکنون تصاویری از رها شدن زبالهها در خیابانهای پایتخت منتشر شده که به نوشته رسانههای این کشور از دردسر جدیدی برای شهرداری تهران خبر میدهد.
روزنامه اعتماد، روز سهشنبه، ۱۹ مهر، با انتشار عکس زیر در خبری از «زشت شدن» چهره پایتخت خبر داد و نوشت با جمعآوری سطلهای مکانیزه، مردم زباله ها را در جای خالی آنها میگذارند.

هنر اعتراضی: واکنش کارتونیست مشهور کانادایی به اعتراضات ایران
مایکل ادر، کارتونیست برجسته کانادایی در اثر جدید خود به اعتراضات ایران واکنش نشان داده و با کشیدن قیچی و طره مو، آن را در قیاس با ابزار مبارزاتی در یک قرن گذشته قرار داده است.
عنوان اثر جدید آقای ادر «ابزار انقلاب» نام دارد که در آن به مسلسل در سال ۱۹۴۹ (انقلاب کمونیستی چین)، نارنجک ۱۹۵۹ (انقلاب کمونیستی کوبا)، کلاشنیکف، ۱۹۷۵ (انقلاب میخک – پرتغال) و قیچی در ۲۰۲۲ (انقلاب زنان ایران) اشاره شده است.
-
نقاشی دیواری – گرفیتی – مارج سیمپسون، از کاراکترهای اصلی کارتون مشهور سمپسونها، که در همبستگی با معترضان ایرانی موهایش را قیچی کرده، برای دومین بار روی دیوار مجاور کنسولگری ایران در شهر میلان ایتالیا قرار گرفته است.
الکساندرو پالومبو، هنرمند ایتالیایی که این گرفیتی را خلق کرده در توییتر نوشته که نسخه اول طرح او کمتر از ۲۴ ساعت بعد از رونمایی از روی دیوار مجاور کنسولگری ایران پاک شده بود.
تفاوت نسخه اول و دوم این نقاشی دیواری در آن است که مارج سیمپسون در نسخه اول – سه شنبه گذشته – چهره ای مغموم داشت اما در نسخه دوم – سه شنبه ۱۱ اکتبر – عصبانی به نظر می رسد؛ احتمالا از دست کسانی که حتی در ایتالیا هم به دنبال سانسور هنرمندانند.
-
هنر اعتراضی: آویزان کردن روسری از «منشور کوروش» در لسآنجلس
Copyright: Social Mediaگروهی از حامیان اعتراضات ایران با آویزان کردن روسری از «بنای آزادی» (منشور کوروش) در لسآنجلس از این اثر هنری برای جلب توجه رهگذران استفاده کردهاند.
پیشتر هم کورش والانژاد، سینماگر و گرافیست ایرانی-آمریکایی با حک کردن نام مهسا امینی روی پایههای «منشور کوروش» تلاش کرده بود توجه جامعه آمریکایی را به اعتراضات ایران جلب کند.
علاوه بر این، روز سه شنبه چند اثر هنری-اعتراضی دیگر هم در شبکه های اجتماعی دست به دست شد.
از جمله طرح گرافیکی زیر در حمایت از شهر سنندج. هشتگ #سنندج امروز در توییتر بیش از یک میلیون بار استفاده شد.
-
تیم ملی زنان فوتبال سوئد برابر فرانسه: «برای دختران ایران بازی میکنیم»
تیم ملی فوتبال زنان سوئد که روز سه شنبه برای تیم فرانسه به میدان رفت و با نتیجه ۳ بر صفر پیروز شد، در روز جهانی دختر، این مسابقه را به دختران معترض ایران تقدیم کرده است.
بازیکنان تیم سوئد در عکس یادگاری پیش از مسابقه پیراهنی را مقابل دوربین گرفتند که روی آن نوشته شده بود« «برای دخترانمان در ایران بازی میکنیم».
-
محکومیت قضایی برای رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران به علت بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»
محسن امیریوسفی رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران، با حکم دادگاه انقلاب به دو سال حبس تعزیری و چهار سال ممنوعیت از فعالیت صنفی محکوم شد.
اتهام او امضای بیانیه “تفنگت را زمین بگذار” و دفاع صنفی از سه کارگردان زندانی عضو کانون کارگردانان، جعفر پناهی، محمد رسول اف و مصطفی آل احمد است.
مدتی پیش هم مجید برزگر کارگردان سینما به جرم امضای بیانیه مذکور به یکسال حبس محکوم شد و مجتبی میرتهماسب مستندساز هم به همین جرم تفهیم اتهام شده است.
در کنار دوسال حبس برای محسن امیریوسفی، حکم بی سابقه چهار سال ممنوعیت از فعالیت صنفی، سختترین حکم قضایی است که تاکنون برای یک فعال صنفی سینما صادر شده است.
محسن امیریوسفی سازنده فیلمهای سینمائی خواب تلخ، آتشکار و آشغالهای دوست داشتنی است که هر سه فیلم سالهای زیادی در توقیف بودند.
ادامه اعتراضها در یزدانشهر و نجفآباد اصفهان
روز سهشنبه – ۱۹ مهر – ویدیوهای ارسالی از شهرهای اقماری اصفهان حکایت از ادامه اعتراضات در یزدانشهر و نجف آباد داشت.
تهیه کننده یکی از این ویدیوها نحوه مواجهه نیروهای امنیتی با معترضان را به «صحنه شکار در کوهستان» تشبیه میکند با این تفاوت که به گفته او ماموران در حال شکار معترضانند و «ملت را میکشند».
شاهین شهر اصفهان هم در چهار هفته گذشته یکی از کانونهای اصلی اعتراضات بوده است.
-
ادامه اعتراضات در محله نیروگاه قم
بر اساس ویدیویی که از قم در سهشنبه ۱۹ مهرماه منتشر شده است، اعتراضات در این شهر ادامه دارد.
در این ویدیو به نظر می رسد معترضان در وسط خیابان آتش روشن کردهاند و شعار سر میدهند. تهیه کننده این ویدیو محل آن را منطقه نیروگاه قم توصیف میکند.
-
ادامه اعتراضات دختران دانشآموز در سنندج
همزمان با افزایش نگرانیها از سرکوب خونین معترضان در شهرهای کردستان به ویژه سنندج، تصاویر اعتراض خیابانی تعدادی از دختران دانشآموز یکی از مدارس سنندج برای بیبیسی فارسی ارسال شده است. این دختران شعار «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه» سر دادند. محل دقیق و تاریخ این ویدیو برای بیبیسی فارسی مشخص نیست.
-
شاهزاده رضا پهلوی: باید از سنندج و زاهدان حمایت کنیم
شاهزاده رضا پهلوی در توییتی خواستار حمایت از معترضان در سنندج و زاهدان شده است.آقای پهلوی نوشته: «به مردم و جوانان دلاور سنندج که در چند روز گذشته با نبردی جانانه به انقلاب ملی ایران تداوم بخشیدهاند، درود میفرستم امروز، حمایت از هممیهنانمان در سنندج، و نیز در زاهدان که پس از آن جمعه خونین، همچنان زیر ضرب و سرکوب قرار دارند، یک وظیفه ملی است».
گزارشها از سنندج حاکی از ادامه اعتراضها و گسیل نیروها برای سرکوب معترضان است و تصاویری از شلیک مستقیم گلوله به معترضان و خانهها منتشر شده است.سازمان حقوق بشری ههنگاو نسبت به وقوع «جنایت جنگی» در سنندج هشدار داده است.
-
تلاش معترضان در حمایت از سنندج، زاهدان و اعتصابات نفتی در عسلویه
Copyright: IRNAبنابر گزارشها، گروهی از معترضان در تهران و کردستان خواستار برگزاری اعتراضات سراسری در مخالفت با سرکوب سنندج و زاهدان و همچنین حمایت از اعتصابات در مناطق نفتی ایران شدهاند.
سه شنبه شب – ۱۹ مهر – اخباری مرتبط با فراخوان «جوانان محلات تهران و چندین گروه دیگر از معترضان» مخابره شد که در آن از حامیان اعتراضات سراسری دعوت شده «در حمایت از مردم سنندج، کارگران عسلویه و مردم زاهدان روز چهارشنبه ٢٠ مهرماه» به خیابانها بروند.
بنابر گزارشها، مرکز همکاری احزاب کردستان ایران هم از این فراخوان استقبال کرده است.
معترضان شنبه گذشته هم در پی فراخوانی که برای حمایت از دانشجویان و دانش آموزان داده شده بود اعتراضات متعددی در شهرهای مختلف ایران برگزار کردند.
داریوش، خواننده محبوب ایرانی؛ اروپا و آمریکا باید پشت مردم ایران باشند
داریوش اقبالی خواننده سرشناس ایرانی در گفتگو با بیبیسی فارسی از اعتراضات مردم و جوانان در داخل ایران حمایت کرد و گفت اروپا و آمریکا باید پشت مردم ایران بایستند نه حکومت جمهوری اسلامی.
گفتگوی داریوش با برنامه خبری بیبیسی فارسی را ببینید.
-
تظاهرات بزرگ در شهر وایمار آلمان در حمایت از اعتراضات ایران
روز سهشنبه – ۱۹ مهر – تظاهرات بزرگی در شهر وایمار آلمان که محل زندگی گوته، فیلسوف و شاعر بزرگ این کشور است برگزار شد که در آن صدها نفر در حمایت از اعتراضات چهار هفته گذشته در ایران، شعار سر دادند.
در تصاویری که از این تجمع و تظاهرات به دست. بیبیسی فارسی رسیده نشان میدهد معترضان از محل بنای یادبود گوته-حافظ در شهر وایمار حرکت میکنند و شعار «زن،زندگی، آزادی» و «آخوند باید گم بشه» سر میدهند.
حاضران تعداد شرکتکنندگان در تجمع روز سهشنبه شهر وایمار – ایالت تورینگن آلمان – را حدود ۳-۴ هزار نفر برآورد کردهاند.
Video content
Video caption: تظاهرات بزرگ در شهر وایمار آلمان در حمایت از اعتراضات ایران با فرا رسیدن شب، معترضان به پشت بامها رفتند
تصاویری که به دست بیبیسی فارسی رسیده و در شبکههای اجتماعی منتشر شده، شعاردهی شبانه در محلههای چیتگر، کامرانیه و مرزداران در تهران را در شب نوزدهم مهر نشان میدهد.
معترضان در این تصاویر از پنجرهها شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «زن، زندگی، آزادی» میدهند.
شعار دادن از پشت بامها، رسمی قدیمی است که در جریان انقلاب ۵۷ معترضان برای پنهان ماندن از چشم «ماموران ساواک» از آن استفاده میکردند و اکنون با کارکردی مشابه برای مصون ماندن از نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی به تریبونی محلی برای همراهی با اعتراضات سراسری بدل شده است.
-
فرار ماموران پس از سنگ باران در سقز
اعتراضات و اعتصابات در شهرهای استان کردستان همچنان ادامه دارد و روز سهشنبه گزارش های متعددی از اعزام نیرو و «اداوت نظامی و نیمه سنگین» به شهرهای کردنشین مخابره شده است و همزمان تصاویر زیادی از تیراندازی ماموران و شلیک مستقیم به سوی معترضان و همچنین سنگ باران نیروهای امنیتی و انتظامی از سوی معترضان منتشر شده است.
تصاویری که از اعتراضات شب گذشته در سقز به دست بیبیسی فارسی رسیده نشان میدهد نیروهای امنیتی بعد از پرتاب سنگ و آجر از یک محله فرار میکنند.
-
دهه هشتادیها میگویند: جمهوریاسلامی نمی خواهیم چون یک زندگی استاندارد میخواهیم
تصاویر هر روزه اعتراضات اخیر، جوانانی دبیرستانی و دانشگاهی را نشان میدهد که در خط مقدم اعتراضات هستند.
بزرگترها با غرور و بعضا تعجب به این نسل مینگرند و از خود میپرسند «این نسل شجاع، چطور نمو پیدا کرده است، آیا می داند در این اعتراض چه می خواهد؟«
در برنامه امروز «صفحه دو» از سه جوان حدود بیست ساله این سوالات را پرسیدیم. صدف ، مهیار و بهزاد، هر سه حدود بیست سال دارند، دانشجو هستند و اخیرا از ایران خارج شده اند.
شما هم اگر دانشآموز و دانشجو هستید و این روزها به اعتراضات پیوستهاید یا با شعارها و مطالبات اعتراضی موافق یا مخالفید، برای ما پیغام بفرستید.
کانال تلگرام: t.me/bbcpersianواتساپ و آیمسج: 447342032113+تلگرام: t.me/bbcshoma
ضرب الاجل سه روزه کارگردان اعتصابکننده فاز ۱۴ به نیروهای سرکوب؛ هر آنچه ساختهایم را خراب میکنیم
گروهی از کارگران فاز ۱۴ منطقه نفتی عسلویه روز گذشته با انتشار هشداری خطاب به نیروهای سرکوبگر از به آنها ۳ روز مهلت دادهاند که «سلاح های خود را غلاف کنند» و در غیر این صورت تهدید کردهاند: «وگرنه هر آنچه ساختیم، خراب میکنیم».
همزمان با ادامه اعتراضات در هفته چهارم، اعتصابات در نقاط مختلف ایران و تاسیسات نفتی در چند روز گذشته گزارش شده است. اعتصابات در شهرهای کردنشین هم که از همان روزهای نخست اعتراضات آغاز شده بود همچنان ادامه دارد.
-
واکنش کارگردان سینمای کودک ایران به اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره بازداشت دانشآموزان
Copyright: Flegmafilm.comImage caption: محمدعلی طالبی – کاگردان فیلمهای «کیسه برنج» ، «چکمه» و سریال «گل پامچال» محمدعلی طالبی، کارگردان برجسته سینمای ایران که بیش از ۱۰ فیلم سینمایی چون «کیسه برنج» و «چکمه» درباره کودکان و نوجوانان در ایران ساخته است، میگوید ادعای وزیر آموزش و پرورش ایران درباره نحوه برخورد با دانش آموزان معترض «دروغ است».
آقای طالبی روز سهشنبه – ۱۹ مهر – به بیبیسی فارسی گفت: «مستقیما در جریان بازداشت یک دانشآموز دبیرستانی در ایران هستم که بعد از ضرب و جرح به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شده است. اعزام به کانون اصلاح و تربیت تازه برای کسانی است که پارتی یا شانس دارند و از کهریزک، پشت بام یا جاهای دیگر در سر نمیآورند».
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران مدعی شده بود که بازداشت دانشآموزان با هدف جلوگیری از بدل شدن آنها به «شخصیتهای ضداجتماعی» است.
سن قانونی رای در ایران ۱۶ سال است و تبلیغات سیاسی با هدف جذب رای دانشآموزان و «رای اولیها» یکی از استراتژیها اصلی نامزدهای انتخاباتی در ایران است که اغلب در دوران تبلیغات انتخاباتی از آن تحت «ستایش از بلوغ سیاسی» دانشآموزان دبیرستانی یاد میشود.
-
موتورسواری بدون روسری در نازیآباد تهران
روز سه شنبه – ۱۹ مهر – ویدیویی از یک زن در خیابانهای تهران منتشر شد که بدون روسری و با موهای رها در حال موتورسواری است. در حقیقت این زن جوان دو «خط قرمز» جمهوری اسلامی را یکجا میشکند چون علاوه بر برداشتن روسری در خیابان، موتورسواری هم میکند که در ایران برای زنان ممنوع است.
در روزهای نخست اعتراضات هم عکسی از دنیا راد در حالی که در قهوه خانهای در محله جوادیه – مجاور نازی آباد – مشغول صرف صبحانه بود، بسیار مورد توجه قرار گرفت به طوری که خانم را بازداشت و هفته گذشته با قید وثیقه موقتا آزاد شد.
محله نازیآباد در جنوب تهران چند شب پیش شاهد یکی از بزرگترین تظاهرات معترضان در چهار هفته گذشته بود. ویدیویی که در آن جمع بزرگی از معترضان در خیابانهای این محله قدیمی حرکت میکردند و نیروهای انتظامی هم در کنار هم دیده میشدند اما نشانی از مواجهه آنها با معترضان دیده نمیشد.