انتشار نوشتهای از میرحسین موسوی، نخستوزیر «دهه ۶۰» و نامزد معترض انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ که در آن نسبت به «جانشینی موروثی» رهبر جمهوری اسلامی هشدار داد و یک فرمانده کشته شده سپاه در سوریه را «سردار بیافتخار» نامید، واکنشهای گستردهای در پی داشته است.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در جلسه روز چهارشنبه ۱۹ مرداد هیئت دولت، با نام بردن از «قاسم سلیمانی» و «حسین همدانی»، فرماندهان کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران، آنان را مدافع «حرم» و «امنیت و اقتدار کشور» دانست.
رئیسی بدون اشاره به نوشته میرحسین موسوی، با ذکر این که «شهدای مدافع حرم، پاسداران حریم اسلام هستند»، از قاسم سلیمانی و حسین همدانی نام برد و گفت که دلسوزان «ایران و اسلام»، «قدردان این مجاهدتها هستند.»
- واکنش رسانههای حکومتی
از سوی دیگر، روزنامه «کیهان» چاپ تهران در شماره روز چهارشنبه میرحسین موسوی را «پیرمرد متوهم» و «رهبر فرقه فتنه ۸۸» نامید که قصد دارد طرفدارانش را به «شیپور داعش و اسرائیل در داخل» بدل کند و با «رادیکالی کردن فضای سیاسی»، «سرخوردگی عمیق» موجود در «بدنه تندرو اصلاحطلبان» را بازسازی کند.
این رسانه که زیر نظر نماینده مستقیم رهبر اداره میشود، با اشاره به بخش دیگری از اظهارات اخیر میرحسین موسوی در ارتباط با حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه و لبنان، آن را دارای «ادبیاتی وقیحانه» و شامل اهانت به «ساحت شهدای مدافع حرم» دانسته است.
خبرگزاری «فارس» نزدیک به سپاه پاسداران نیز در واکنش به این مطالب که نخستین بار روز سهشنبه هجدهم مرداد در وبسایت «کلمه» منتشر شد، توصیف میرحسین موسوی در ارتباط با حسین همدانی را «رکیکترین بخش» آن مطلب دانسته است.
همچنین سپاه پاسداران استان همدان نیز در واکنش به این متن، که به عنوان مقدمه یک کتاب نوشته است، با انتشار بیانیهای خواستار «برخورد جدی و سریع» با میرحسین موسوی شد. سپاه همدان همچنین با «ملعون و فتنهگر» نامیدن موسوی، نوشت که این نوشتههای موسوی «بار دیگر» ثابت کرد در جریان انتخابات ۸۸ «تقلب» بهانه و «رمز آشوب و فتنه برای براندازی نظام» بود.
روز سهشنبه متنی از میرحسین موسوی منتشر شد که مقدمه او بر ترجمه عربی «بیانیههای جنبش سبز» بود و در آن سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران را «کجروی» و «شوم» توصیف کرده و حسین همدانی را «سردار بیافتخار» خواند.