اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی موجی از محکومیت داخلی و بینالمللی را به دنبال داشته است. کمی پس از اعدام آنها شماری از معترضان از پنجره و پشتبام شعار داده و در زاهدان نیز در تظاهرات هفتگی پس از نماز جمعه شعارهایی داده شده است. در ساعتهای اولیه شب هم تجمعهای در تهران و اصفهان شکل گرفت.
در اصفهان تجمعی با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «قسم به سربداران، ایستادهایم تا پایان» شکل گرفت.
معترضان در خیابان ستار خان تهران شعار دادند: «اگر با هم یکی نشیم، یکی یکی کشته میشیم.»
«فقر، فساد، گرونی، میریم تا سرنگونی» هم از دیگر شعارهای این تجمعها بوده است.
تجمع مشابهی هم از گوهردشت کرج گزارش شده است.
در ویدئوهای این تجمعها، که «وحیدآنلاین» و «+۱۵۰۰تصویر» منتشر کردهاند، جمعیت انبوهی دیده نمیشود.
در زاهدان معترضان نیروهای نظامی و شبهنظامی وابسته به حکومت ایران را با نیروهای گروه دولت اسلامی (داعش) مقایسه کردند و شعار دادند: «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی».
آنها همچنین با گرامیداشت قربانیان خشونت حکومت گفتند: «برادر شهیدم، خونت رو پس میگیرم.»
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از توسل حکومت به مجازات مرگ انتقاد کرد و گفت: «با اعدام نمیتوان جلوی یک ملت را گرفت.»
خاکسپاری میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی، سه محکوم پرونده خانه اصفهان، به سرعت و با تدابیر امنیتی در سه نقطه جداگانه انجام گرفته و گزارشها حاکی از آن است که نیروهای امنیتی مانع از جمع شدن مردم بر مزار مجید کاظمی شدهاند.
تصاویری هم از استقرار خودروهای یگان ویژه در اطراف مزار او منتشر شده است.
صبح امروز ویدئوهایی که از تهرانسر، شهرک نگین غرب و شهرک اکباتان همرسانی شد صدای معترضان شنیده میشود که شعار میدادند: «مرگ بر جمهوری اعدامی».
شعارهای «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر خامنهای، لعنت بر خمینی» نیز علیه رهبران جمهوری اسلامی شنیده میشد.
معمولا شعار از پشتبام و پنجره در اعتراضات شبانه داده میشد و این نمونه نادری بود که در روز روشن چنین شکلی از اعتراض رخ داد.
فعالان سیاسی و مدنی در ایران واکنشهای گستردهای به این اعدامها داشتهاند.
حسین رونقی در توییتر به زبان انگلیسی و خطاب به مخاطبان بینالمللی نوشته: «سه معترض از قیام اخیر، «بچههای ایران» امروز صبح از طریق اعدام به قتل رسیدند. آیا هیچ کدام از اینها را میبینید؟ آیا صدای ما را میشنوید؟»
سپیده رشنو، نویسندهای که مقاومتش در برابر یک آزارگر حجاب باعث شد به زندان بیفتد، اعدام این سه معترض را به سه ضربه بر تنه جمهوری اسلامی تشبیه کرده است.
خانم رشنو نوشته: «سه تبر محکم به درخت چهل و چهار سالهتان زدید که ریشههایش آنقدر سست شده که معلوم نیست با کدامین تبر بعد خواهد افتاد.»
شهریار شمس، فعال مدنی و از زندانیان اعتراضات دی ۱۳۹۶، نوشته: «وقتی داستان های شاهنامه رو میخوندم که ضحاک هر روز دو تا جوان رو میکشه از خودم میپرسیدم چرا مردم کاری نمیکنن؟ نمیدونن یه روز نوبت خودشونم میشه؟ اینا از ضحاک هم بدترن..»
خانوادههای دادخواه و بستگان قربانیان خشونت حکومتی در ایران نیز به طور گسترده از اعدامهای امروز انتقاد کردهاند.
مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی، در اینستاگرامش خطاب به قاضیهایی که حکم اعدام میدهند نوشته: «آیا تو شرف داری، وجدان داری؟»
انتقادها محدود به منتقدان حکومت نیست و حتی برخی از اصلاحطلبان نیز از این اعدامها انتقاد کردهاند.
فیضالله عربسرخی در توییتر خود نوشته است: «اگر اطمینان داشتید که این جوانان قاتل هستند در اجرای حکم اعدام عجله نمیکردید. عجله در اجرای حکم برای چه بود؟»
به جز شعارهای اعتراضی در ایران، بسیاری از شهروندان ایرانی نیز از خشم و غم خود در شبکههای اجتماعی نوشتهاند و گفتهاند خشونت حکومت بی پاسخ نخواهد ماند.
دولتهای خارجی هم موضع خود علیه جمهوری اسلامی و اعدام معترضان را تکرار کردهاند.
در آمریکا یک سخنگوی وزارت خارجه با «نمایشی» خواندن دادگاههای معترضان، گفته است: «مشخص است که رژیم ایران هیچ چیزی از اعتراضات نیاموخته است؛ اعتراضاتی که با یک مرگ دیگر آغاز شد، مرگ مهسا امینی.»
پنی وونگ، وزیر خارجه استرالیا نیز اعدامهای امروز را مثالی از «بیرحمی» حکومت ایران علیه مردم خودش دانسته و گفته: «استرالیا در کنار مردم ایران ایستاده است.»
وزارت خارجه سوئیس هم گفته مبارزه مردم ایران برای «احترام به حقوق زنان و آزادی بیان و علیه حکومت کنونی در تهران» با خشونت پاسخ گرفته است و این برخورد حکومت محکوم است. سوئیس گفته «به طور دوجانبه و چندجانبه» تلاشهایی برای تامین حقوق بشر و کاهش تنش انجام میدهد.
گروههای حقوق بشری مختلف نیز اعدامها را در بیانیههایشان محکوم کرده و نسبت به اعدامهای بیشتر هشدار دادهاند.
مجاهد کورکور، که برخلاف باور خانواده کیان پیرفلک برای کشتن این کودک ایذهای به اعدام محکوم شده است یکی از زندانیانی است که بسیاری درباره وضعیتیش ابراز نگرانی کردهاند.
میلاد آرمون و دیگر زندانیان مربوط به شهرک اکباتان، در کنار کامبیز خروت، جوان بلوچ و همچنین علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم، سالم آلبوشوکه، عدنان غبیشاوی و حبیب دریس شش زندانی سیاسی عرب، کسانی هستند که از وضعیتشان ابراز نگرانی شده است.
رها بحرینی، از سازمان عفو بین الملل، به بیبیسی فارسی گفت: «شتابزدگی در کشتن معترضان نشان میدهد که جمهوری اسلامی میخواهد از اعدام برای خاموش کردن اعتراضات استفاده کند و دستگاه کشتار جمهوری اسلامی حتی نسبت به گذشته هم وحشیانهتر و بیرحمانهتر عمل میکند.»
در روزهای اخیر کارزارهای متعددی علیه مجازات اعدام و برای نجات جان محکومان پرونده خانه اصفهان به راه افتاده است.
به جز کارزارهای شبکههای اجتماعی و چند تجمع ایرانیان خارج از کشور، در سنندج و دو بار هم مقابل زندان دستگرد اصفهان تجمعهایی شکل گرفت.