پهپادهای جمهوری اسلامی که این روزها در جنگ اوکراین خبرساز شده و نیروهای نظامی به عنوان دستاوردی مهم از آن یاد میکنند، این بار در آسمان شهرهای ایران، میگویند «چشم رصدگر» نیروهای امنیتی علیه معترضان است.
به نظر میرسد نیروهای امنیتی در ایران، برای اولین بار در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی و به منظور زیرنظر گرفتن اعتراضات، و همچنین تعقیب، شناسنایی و بازداشت معترضان از تکنولوژی پهپادی استفاده کردند.
«اشراف اطلاعاتی»، اصطلاحی است که نیروهای امنیتی-اطلاعاتی جمهوری در سالهای گذشته با استفاده از آن سعی کردند نشان دهند هیچ چیز از دید آنها پنهان نمیماند، اما این بار شکل و فرم دیگری به خود گرفته و جایش را به آنچه آنها آن را «رصد پهپادی» و «سوژهزنی پهپادی» مینامند، داده است.
سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، همگی در اعتراضات سال گذشته از پهپاد علیه معترضان استفاده کردند.