Scroll Top

چرا برخی از نمایندگان پارلمان اروپا و فعالان راست افراطی از حضور در تجمع بریتانیا منع شدند؟

5

دولت بریتانیا ورود هفت نفر را به این کشور ممنوع و اعلام کرد که حضور آن‌ها در این کشور «به نفع خیر عمومی نیست»؛ اما این تصمیم بر چه اساسی گرفته شده است و چه معنایی دارد؟

دست‌کم هفت نفر، از جمله چندین چهره مرتبط با جریان راست افراطی اروپا از شرکت در تجمعی که توسط فعال راست افراطی بریتانیایی، تامی رابینسون، در ۱۶ مه در مرکز لندن برگزار شد، منع شدند.

پیشتر قرار بود تعدادی از افرادی که ورودشان به بریتانیا از سوی مقام‌های این کشور منع شده‌ است، در راهپیمایی «اتحاد پادشاهی» سخنرانی کنند، اما وزارت کشور بریتانیا مجوز الکترونیکی سفر آن‌ها را رد کرد. این سیستم که اوایل سال ۲۰۲۶ اجرایی شد، در صورت تأیید به اتباع خارجیِ معاف از ویزا اجازه می‌دهد طی دو سال چندین بار به بریتانیا سفر کنند.

شبانه محمود، وزیر کشور بریتانیا، گفت ورود این افراد به بریتانیا ممنوع شده‌ است زیرا حضورشان در این کشور «به صلاح عموم نیست.»

دو اینفلوئنسر و فعال سیاسی از هلند و اسپانیا، به همراه یک نماینده پارلمان بلژیک، و یک پارلمان اروپا از لهستان، خبر ممنوعیت ورود خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

نفرت‌پراکنی کنند، مسئول شناخته خواهند شد. تجمع سال گذشته که بیش از ۱۰۰ هزار شرکت‌کننده داشت، به بازداشت ۲۵ نفر و زخمی شدن شماری از نیرزوهای پلیس منجر شد.

واکنش‌های تند

چندین چهره آمریکایی نیز اعلام کرده‌اند که از ورود به بریتانیا منع شده‌اند.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا اگرچه هویت افرادی که ورودشان به این کشور ممنوع شده است را اعلام نکرد، اما آن‌ها را «آشوبگران راست افراطی» توصیف کرد.

او در بیانیه‌ای اعلام کرد دولتش مانع اعتراضات مسالمت‌آمیز نخواهد شد، اما مانع ورود افرادی به بریتانیا خواهد شد که اقدام به «تحریک خشونت» کنند.

استارمر در سخنرانی دیگری در ۱۱ مه گفت: «ما اجازه نخواهیم داد افرادی وارد بریتانیا شوند که جوامع ما را تهدید کنند و نفرت را در خیابان‌های ما گسترش دهند.»

تصمیم برای ممنوع کردن سخنرانی برخی افراد در این رویداد، موجی از گمانه‌زنی‌ها و بحث‌های آنلاین را به دنبال داشته است. بسیاری معتقدند این اقدام تعرضی به آزادی بیان و حق افراد برای انتقاد از سیاست‌های مهاجرتی است.

تامی رابینسون که چندین محکومیت کیفری دارد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت دولت بریتانیا «به‌طور گسترده آمریکایی‌ها را از ورود به کشور منع می‌کند.»

او در مقام مقایسه این ممنوعیت با ورود مهاجران به بریتانیا، اشاره‌ای تحریک‌آمیز در این خصوص داشت.

رابینسون مدت‌هاست که منتقد سیاست مهاجرتی استارمر است و بارها ادعاهای نادرست درباره مهاجران و مسلمانان در بریتانیا منتشر کرده است.