تجمع اعتراضی کارگرانِ «ارکان ثالث وزارت نفت» مقابل نهاد ریاست جمهوری
تعدادی از کارگران «ارکان ثالث وزارت نفت» روز شنبه با تجمع مقابل ساختمان نهاد ریاستجمهوری خواستار «حذف شرکتهای پیمانکاری» شدند.
این کارگران با شعارهایی چون «رئیسی، به وعدههات عمل کن» و «رئیسی، رئیسی، استعفا، استعفا»، به عملکرد دولت فعلی جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، موضوع خروج پیمانکاران از صنعت نفت چندین سال است که بهویژه در سفرهای استانی رئیس جمهور به مناطق نفتخیز جنوب ایران مطرح میشود اما تا امروز اقدامی در جهت اجرای این مطالبه کارگران انجام نشده است.
به گفته تجمعکنندگان، آنها خواهان پیگیری حذف شرکتهای پیمانکاری تامین نیرو هستند تا هزاران کارگر متخصص «از بلاتکلیفی و آینده مبهم شغلی» نجات یابند.
بر اساس این گزارش، حدود ۱۰۵هزار نفر در شرکتهای دولتی تابعه وزارت نفت اعم از شرکت گاز، نفت، حفاری، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مشغول به کار هستند که مطالبۀ همه آنها خروج شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با وزارت نفت است.
کارگران «ارکان ثالث وزارت نفت» تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری تأمین نیرو فعالیت میکنند که به گفته بسیاری از این کارگران و فعالان کارگری این شرکتها «به بهانه تامین نیرو در عمل هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارند».
تأکید بر «استمرار دادخواهی» در آستانۀ سالروز حمله به کوی دانشگاه
ائتلاف سیاسی «همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران» در آستانه بیست و چهارمین سالروز اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر، بر «ضرورت استمرار دادخواهی برای کشف حقیقت و اجرای عدالت» در پرونده این اعتراضات تاکید کرد.
این ائتلاف جمهوریخواه در بیانیهای که روز شنبه منتشر کرد، با برشمردن تشابهات جنبش دانشجویی این روزهای ایران و جنبش دانشجویی ۱۸ تیر ۱۳۷۸ نوشت: «۱۸ تیر فرصتی مناسب، برای بازخوانی ماهیت سیاسی و اجتماعی جنبش دانشجویی ایران به عنوان یکی از ستونهای جامعه مدنی است که به شکل مستمر و خستگیناپذیر و در مسیری پر فراز و نشیب فعالیت انتقادی و اعتراضی برای بهبود شرایط میهن و ملت را جلو برده و در این راه هزینههای سنگینی پرداخته است.»
در این بیانیه با تمجید از برخی ویژگیهای جنبش دانشجویی و اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» مانند «حقطلبی»، «ستیز با استبداد»، «تبعیضزدایی» و «مبارزه با تجاریسازی دانشگاهها» آمده است که جمهوری اسلامی به دلیل ناتوانی در سرکوب اعتراضات دانشجویی، محرومیتها و مجازاتهای «بیسابقه و کمسابقه» را در دانشگاه اعمال کرده است.
این ائتلاف در انتها خواهان توقف «سرکوب و سیاست انقباضی در دانشگاه»، آزادی دانشجویان زندانی و «لغو بیقید و شرط احکام انضباطی» دانشجویان معترض شده است.
سازمان حقوق بشر ایران اعدام متهمان در پروندۀ شاهچراغ را «عجولانه و ناعادلانه» خواند
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، با محکوم کردن اعدام دو تبعه افغانستان در ارتباط با «حمله به شاهچراغ» گفت که اعدام «عجولانه» محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قُتلی در ملأعام با هدف «هراسافکنی» انجام شده است.
آقای امیریمقدم با اشاره به اعترافات اجباری و روند دادرسی «بسیار ناعادلانه» این دو تن، «پنهان نگهداشتن حقایق در قبال مسئولیت نهادهای سرکوب در حمله به شاهچراغ» را یکی دیگر از اهداف اعدامهای روز شنبه دانست.
او در انتها اضافه کرد: «مسئولان نظام، بهخصوص علی خامنهای، باید در قبال این جنایات پاسخگو باشند.»
خبرگزاری دولتی ایرنا صبح رو شنبه خبر داد که حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی، دو متهم پرونده حمله به شاهچراغ بامداد روز شنبه ۱۷ تیرماه در خیابان ۹ دی شیراز و در ملاء عام اجرا شده است.
واکنش معاون اول قوه قضائیه به نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری در مقابل «کیوسک پلیس»
معاون اول قوه قضائیه میگوید هیچ زنی نباید «در خیابان جلوی کیوسک پلیس عمداً روسری خود را بردارد و بخندد»، زیرا به گفته او در این صورت، نیروی انتظامی «نمیتواند نظم و امنیت را برقرار کند».
محمد مصدق روز شنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در واکنش به این شیوه نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری افزود در این صورت، «پلیس نمیتواند نظم و امنیت را برقرار کند و ما صددرصد از پلیس حمایت میکنیم و اقتدار پلیس را مدنظر داریم».
معاون اول قوه قضائیه همچنین با اشاره به اینکه علی خامنهای حجاب اجباری را «یک واجب سیاسی، شرعی و فقهی» میداند مدعی شد: برخی از افراد میخواهند با استفاده از این موضوع «صفآرایی» کنند و در جامعه «دو قطبی» بهوجود آورند و یک طرف را «محجبه» و طرف دیگر را «بدحجاب» معرفی کنند.
در حالی که فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی از فروردینماه امسال بهطور پیوسته زنانی را که با پوشش اختیاری به خیابانها میآیند تهدید به «برخورد و انواع مجازات» کرده است، در شبکههای اجتماعی شمار فزایندهای از زنان با انتشار تصاویری از خود بر تداوم تن ندادن به «حجاب اجباری» تاکید کردهاند.
طبق نتایج نظرسنجی منتسب به «حوزه علمیه» که روز دهم تیر اعلام شد «۵۲ درصد از زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند» گفتهاند که بعد از اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱ از تن دادن به پوشش دلخواه حکومت سر باز زدهاند و «بیش از۶۰ درصد جامعه ایران نیز مخالف ورود حکومت به مقوله حجاب» است.
ههنگاو: نازیلا معروفیان خبرنگار اهل سقز بازداشت شد
ههنگاو، سایت خبری که اخبار مربوط به مناطق کردنشین ایران را پوشش میدهد، روز شنبه خبر داد که نازیلا معروفیان، خبرنگار اهل سقز، در تهران بازداشت شده است.
خانم معروفیان روز جمعه در یک رشتهتوئیت تجربه خود از هجوم مأموران امنیتی به منزلش و بازرسی خصوصیترین وسایل شخصیاش را روایت کرده بود: