کانادا هفت قاضی جمهوری اسلامی را به‌دلیل نقش آن‌ها در «نقض سیستماتیک» حقوق بشر در ایران تحریم کرد

Screen Shot 2023-06-19 at 11.24.39 AM

وزیر خارجه کانادا روز دوشنبه ۲۹ خرداد اعلام کرد که این کشور با برقراری مجازات‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران، هفت قاضی دادگاه‌های انقلاب اسلامی را به دلیل «نقض سیستماتیک» حقوق بشر، تحریم می‌کند.

ملانی جولی افزود این تحریم‌ها تحت مقررات اقدامات ویژه اقتصادی در رابطه با ایران، و در هم‌سویی با آمریکا، اتحادیه اروپا و بریتانیا تعیین شده است.

هفت قاضی تحریم شده عبارتند از: مرتضی براتی، قاضی دادگاه انقلاب اصفهان، هادی منصوری، قاضی دادگاه انقلاب مشهد، موسی آصف‌الحسینی، قاضی دادگاه انقلاب کرج، سیدمحمود ساداتی، قاضی دادگاه انقلاب شیراز، مهرداد تهمتن، قاضی مستشار دادگاه کیفری شیراز، محمد مقیسه، قاضی دیوان عالی کشور و دادگاه انقلاب تهران و حیدر آسیایی، قاضی دادگاه انقلاب گرگان.

وزیر خارجه کانادا در بیانیه‌ای گفته است که این مهره‌های قضایی جمهوری اسلامی عامل «نقض فاحش و سیستماتیک حقوق و آزادی‌های بنیادین مردم ایران» بوده‌اند.

ملانی جولی افزوده است: دادگاه‌های انقلاب نهادی نزدیک و مرتبط با سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات هستند که آوازه آن در محاکمات ساختگی، صدور احکام اعدام و حبس‌های طویل‌المدت و شکنجه زندانیان است.

کانادا در بیانیه خود یادآور شده که با مجازات اعدام در تمامی موارد و در هرجایی مخالف است و آن را با حقوق بشر و کرامت انسانی در تعارض می‌داند.

بیشتر در این باره:

کانادا شش مدیر ارشد شرکت ایرانی سازنده پهپاد و دو عضو تیم بازداشت‌کننده مهسا امینی را تحریم کرد

بیانیه وزارت خارجه کانادا تصریح کرده که این کشور به فشار بر رژیم ایران برای پاسخ‌گویی به نارضایتی مشروع مردم خود ادامه می‌دهد تا به حقوق و آزادی‌های انسانی آن‌ها احترام بگذارد.

این بیانیه تأکید دارد که احترام به حقوق و آزادی‌های انسانی و زندگی مردم در سایه پیشرفت و رفاه و در جامعه‌ای به‌دور از هراس و ارعاب و عاری از سرکوب و خشونت دولتی، حق مردم ایران است.

ملانی جولی با اشاره به مطالبات مردم ایران که در اعتراضات ماه‌های گذشته مطرح شد، نوشت مردم ایران خواهان رعایت حقوق بشر و آزادی بودند اما رژیم به افزایش اعدام، سرکوب و ارعاب روی آورد.

دولت کانادا تصریح کرده که «به حمایت از مردم ایران ادامه می‌دهد» و «از ابزارهایی که این حکومت را نسبت به اقدامات خود در زمینه نقض حقوق بشر پاسخ‌گو کند، استفاده خواهد کرد».

اتاوا تاکنون ۱۶۳ فرد حقیقی و ۱۹۲ نهاد وابسته به حکومت، از جمله برخی شرکت‌ها و افراد مرتبط با سپاه پاسداران و همچنین مهره‌های کلیدی در تشکیلات اطلاعاتی، امنیتی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.