چند روز قبل از اولین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، رهبران غربی جبهه واحدی را در حمایت از اوکراین نشان دادند.
وزرای خارجه گروه هفت درنشستی در آلمان، موافقت خود را با تشدید تحریمها علیه روسیه و ارائه تسلیحات بیشتر به اوکراین اعلام کردند.
این نشست همزمان با دومین روز از کنفرانس امنیتی که در مونیخ در جریان است، برگزار شد.
ینس استولتنبرگ، دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی، ناتوگفت: بزرگترین خطر این است که اجازه دهیم روسیه در این جنگ پیروز شود
کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم در کنفرانس مونیخ متعهد شد کشورش تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهد کرد.
او همچنین گفت که آمریکا «رسما» مشخص کرده که روسیه در جریان تهاجم خود به اوکراین به «جنایت علیه بشریت» دست زده است.
دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین از اظهارات خانم هریس مبنی بر این که روسیه مرتکب جنایت علیه بشریت دراوکراین شده، حمایت کرد.
آقای کولبا گفت که مسکو « جنگی برای نسل کشی» به راه انداخته به این دلیل که فکر می کند مردم اوکراین سزاوار داشتن یک کشورمستقل نیستند.
روسیه تاکنون ادعاهای مطرح شده در مورد ارتکاب «جنایت علیه بشریت» در جنگ اوکراین را رد کرده است.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا هم از متحدان غربی خواست تا حمایت خود را از اوکراین افزایش دهند. آقای سوناک همچنین گفت که او و دیگر رهبران در تصمیم خود برای شکست روسیه در جنگ متحد هستند.
نخست وزیر بریتانیا افزود که این کشور آماده است تا از هر کشوری که قصد ارسال جنگنده به اوکراین را دارد حمایت کند.
بریتانیا هر چند از زمان آغاز جنگ از ارسال جت های جنگنده به اوکراین خودداری کرده اما به روش های دیگر از جمله ارسال تسلیحات نظامی و آموزش نیروها از این کشور حمایت کرده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم در سخنانی در این کنفرانس گفت که بدیهی است که اوکراین آخرین ایستگاه تهاجم ولادیمیر پوتین نخواهد بود و ضروری است که غرب ارسال تسلیحات به اوکراین را به تاخیر نیندازد.