اعتراض‌های ایران؛ موج اعتراض و بازداشت در دانشگاه‌ها، گسترش اعتراض‌ها به مدارس، دفن نیکا شاکرمی بدون حضور بستگان

6

ن معترض در میانه خیابان شریعتی تهران

ویدیوی ارسالی به بی‌بی‌سی فارسی حرکت زنان و مردان در یک صف وسط خیابان شریعتی تهران را نشان می‌دهد. برخی زنان روسری در دست دارند و شعار «مرگ بر دیکتاتور» شنیده می‌شود. گفته می‌شود که ویدیو مربوط به دوشنبه ۱۱ مهر است.

Social embed from instagram

 

  • اعتراضات در تهران تا اولین ساعات بامداد سه‌شنبه

    تصاویری که به دست بی‌بی‌سی رسیده ترافیک سنگین، بوق و شعار «مرگ بر دیکتاتور» را نشان می‌دهد که گفته می‌شود در اولین ساعات بامداد سه‌شنبه ۱۲ مهر در خیابان آزادی تهران جریان داشته است.

    Social embed from instagram

     

  • حضور نیروهای امنیتی در شیراز، یازدهم مهرماه

    ‌در این ویدیوها که از شیراز به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده می‌بینیم که مردم همزمان با حضور ماموران امنیتی موتورسوار در سطح شهر، با بوق خودروهایشان اعتراض خود را به سرکوب نشان می‌دهند.

    Social embed from instagram

     

  • تیراندازی نیروهای امنیتی در شهرک اکباتان

    در ویدیویی مربوط به ۱۱ مهر ۱۴۰۱ در شهرک اکباتان که به دست بی‌بی‌سی رسیده صدای شلیک گلوله شنیده می‌شود و حضور سنگین موتورسواران دیده می‌شود.فرستنده ویدیوها می‌گوید این وضعیت هر شب شهرک اکباتان طی یک هفته گذشته است.

    Social embed from instagram

     

  • «شهادتت مبارک نیکا»

    ‌در ویدیوی منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، فردی که گفته می‌شود مادر نیکا شاکرمی است به تکرار می‌گوید: «شهادتت مبارک نیکا»

    نیکا شاکرمی در ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱ در تظاهرات بلوار کشاورز تهران حضور داشت و در آخرین تماس تلفنی به دوست خود گفت در حال فرار از دست ماموران امنیتی است.

    بعد از ۱۰ روز بی‌خبری و اعلام مفقودی، خانواده با پیکر بی‌جانش در کهریزک روبرو می‌شوند. اما به خانواده فقط اجازه دیدن صورت او را دادند.

    شنبه ۹ مهر جسد نیکا را پس از ۱۱ روز به خانواده‌اش تحویل داده شد.

    تصاویر منتشرشده از تجمع عزاداران برای نیکا شاکرمی در قبرستان صالحین خرم‌آباد خبر می‌دهد.

    این در حالی است که بنا بر گزارش‌ها پیکر او از غسال‌خانه شهر «دزدیده شد» و در «قبرستان روستای ویسیان» بدون حضور بستگان و نزدیکانش به خاک سپرده شد.

    Social embed from instagram

     

  • پردیس ثابتی جایزه خود را به مهسا امینی تقدیم کرد

    پردیس ثابتی، محقق ایرانی‌تبار ساکن آمریکا که زمینه ژنتیک و ویروس‌شناسی تحقیق می‌کند،‌ هنگام دریافت یکصد فرد تاثیرگذار مجله تایم، این جایزه را به مهسا ژینا امینی و جوانان معترض در ایران تقدیم کرد.

    خانم ثابتی هنگام سخنرانی در مراسم دریافت این جایزه در سنگاپور با اشاره به «مرگ ناعادلانه» مهسا امینی، ندا آقاسلطان و دیگر قربانیان سرکوب معترضان در ایران گفت: «ایرانیان جوان در حال مبارزه برای آینده خود هستند و از ما می خواهند که به آنها کمک کنیم.»

    او همچنین تحقیر زنان ایرانی را تحقیر همه بشریت دانست.

    خانم ثابتی با اشاره به علاقه مهسا امینی به تحصیل در زمینه میکروبیولوژی گفت اگر مهسا زنده مانده بود، شاید می توانست در آینده مانند او در مقابله با شیوع ویروس‌ها تاثیرگذار باشد.

    خانم ثابتی همچنین خواستار کمک به برقراری ارتباط مردم ایران به اینترنت شد.

    جایزه یکصد فرد تاثیرگذار مجله تایم به علت تحقیقات خانم ثابتی در زمینه شیوع ویروس‌ها صورت گرفته است.

    پردیس ثابتی محقق دانشگاه هاروارد است.

    Social embed from twitter

     

  • حمایت مسعود فردمنش، ترانه‌سرای ایرانی از اعتراضات سراسری

    مسعود فردمنش، ترانه‌سرا و آهنگساز ایرانی در یک پیام تصویری سرکوب اعتراضات در ایران را محکوم کرده است.

    آقای فردمنش در یک پیام ویدیویی می‌گوید که از آنجا که در دنیای مجازی فعالیت ندارد پیام خود را از طریق صفحه همسرش منتشر کرده.

    این آهنگساز ایرانی در این پیام می‌گوید: « از آنچه که این روزها در ایران اتفاق می‌افتد بسیار غمگینم، بسیار خشمگینم.»

    او با بغض صحبت خود را ادامه می‌دهد و می‌افزاید «متاسفم برای جوان‌هایی که این روزها پرپر شدند و متاسفم برای پدر و مادرهایی که این روزها داغدار شدند. به امید همدلی، به امید آزادی و به امید آرامش.»

    Social embed from instagram

    داریوش خطاب به خامنه‌ای: راه چاره رفتن رژیم است

    داریوش اقبالی، خواننده نام‌آشنای ایرانی دوشنبه در حین اجرای یک کنسرت به سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی درباره اعتراض‌های اخیر پاسخ داد.

    داریوش گفت: «امروز در بی‌بی‌سی خواندم که ایشان دستور تنبیه داده‌اند، یعنی عین شاگردهای مدرسه که معلم می خواست تربیت کند و می‌گفت تنبیهش کنید.»

    داریوش در ادامه گفت: «تنبیه راه چاره نیست. راه چاره رفتن رژیم است.»

    Social embed from instagram

     

  • جو بایدن: آمریکا هزینه‌های بیشتری برعاملان سرکوب در ایران تحمیل خواهد کرد

    جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای شدید‌الحن در محکومیت سرکوب معترضان در ایران خبر داده است که دولت او «این هفته هزینه‌های بیشتری بر عاملان سرکوب تحمیل خواهد کرد.»

    آقای بایدن با تاکید بر نگرانی شدید درباره گزارش‌ها از شدت گرفتن خشونت علیه اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران از جمله علیه زنان و دانشجویان گفته «معترضان خواهان رعایت حقوق برابر و عزت انسانی خود هستند. به دنبال اصولی منصفانه و جهان‌شمولند که در کنوانسیون بین‌المللی حقوق بشر آمده است.»

    رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده که حکومت ایران سال‌هاست آزادی‌های اساسی را از مردمش گفته و آرمان‌ نسل‌های متمادی را با ارعاب، اجبار و خشونت سرکوب کرده است.

    در بیانیه رئیس جمهوری آمریکا آمده این کشور در کنار زنان و تمامی شهروندان ایران که با شجاعتشان الهام‌بخش جهان شده‌اند ایستاده است.

    آقای بایدن درعین حال گفته کشورش دسترسی به اینترنت را از جمله با تسهیل دسترسی به خدمات و پلتفورم‌های ایمن خارج از این کشور برای ایرانیان ساده‌تر خواهد کرد و مقام‌ها و نهادهای ایران از جمله پلیس امنیت اخلاقی را که در اجرای این خشونت و سرکوب جامعه مدنی دست دارند مسئول خواهد شمارد و به این کار در جریان حمایت از حقوق ایرانیان وحق اعتراضات آزادانه آنها ادامه خواهد داد.

    Social embed from twitter

     

  • چامسکی: حوادث این روزها امید به تغییر را در میان ایرانی‌ها بیشتر کرده است

    نوام چامسکی، زبان‌شناس و فیلسوف آمریکایی در مصاحبه با بی‌بی‌سی مرگ مهسا امینی و همین طور سرکوب معترضان به کشته شدن خانم امینی به وسیله پلیس ایران را یک «جرم بزرگ» خواند.

    آقای چامسکی دوشنبه در پاسخ به جمال موسوی با اشاره به اعتراض‌ها در ایران گفت: «خیلی‌ها امیدوارند که این رژیم کنار برود و مردم ایران بتوانند آینده خودشان را بسازند.»

    آقای چامسکی همچنین گفت: «امیدوارم شرایط بهتری برای ایجاد عدالت در داخل ایران به وجود بیاید و آنها که در قدرت هستند، اجازه دهند این اتفاق رخ دهد.»

    Social embed from instagram

  • مرضیه مشکینی کارگردان سینما: «زنى آزاده‌ام دربند و زندان نيستم»

    IRAN

    مرضیه مشکینی کارگردان سینما در یادداشتی نسبت به وقایع ایران واکنش نشان داده و در حمایت از زنان ایران نوشته «من مسلمان زاده‌ام اما مسلمان نيستم،من زنى آزاده‌ام دربند و زندان نيستم».

    کارگردان فیلم «روزی که زن شدم» در این یادداشت نوشته «اهل تغيير مدامم من ز سيمان نيستم من روان و جارى ام چون اهل ايمان نيستم.اهل ايرانم ولى در خاك ايران نيستم،من خودم فرمانده ام من تحت فرمان نيستم».

    ادامه تظاهرات در ایران، تظاهرات در جهانشهر کرج

    این ویدیو مربوط به ۱۱ مهر ۱۴۰۱ جهانشهر کرج است. پیام‌هایی از این منطقه دریافت شده که مردم در خودروها با ایجاد راهبندان و به صدا درآوردن بوق اعتراض خود را نشان می‌دهند.

    Social embed from instagram