گزارشهای دریافتی حاکی است که شامگاه چهارشنبه در تالش، کرمانشاه، شیراز، قم و مناطقی از تهران تجمعهای اعتراضی شکل گرفته است.
در تالش، گروهی از جوانان با روشن کردن آتش، خیابانها را مسدود کردهاند. در کرمانشاه نیز گروهی از زنان با شعار «زن، زندگی، آزادی» به خیابانها آمده و خودروهای عبوری نیز با بوقهای ممتد از تجمع آنها حمایت میکنند.
در شهر قم نیز، افراد متعددی در محوطههای مسکونی شهر تجمع کرده و شعار «نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم» سر میدهند.
از تهران نیز خبر میرسد که گروههایی از دخترانی که حجاب از سر برداشتهاند، با همراهی پسران، دست به راهپیمایی در منطقه تجریش زدهاند و خودروهای عبوری نیز با بوقهای ممتد از اقدام آنها حمایت میکنند.
در سعادت آباد نیز گروهی شعار «بیشرف/بیشرف» و «مرگ بر خامنهای» سر میدهند.
در ویدئویی هم که یکی از مخاطبین رادیو فردا فرستاده است، موتور سوارانی دیده میشوند که شامگاه چهارشنبه در پارکوی تهران، بهسوی خودروی معترضان گاز اشکآور شلیک میکنند.
در شیراز هم گروهی از دختران با آتش زدن روسریهای خود، شعار «میکشم، میکشم/هر آنکه خواهرم را کشت» را سر میدهند.
در ویدئوی دیگری از شیراز، دختری روی یک خودرو پژو رفته و بدون حجاب شعار میدهد: «مرگ بر دیکتاتور».
در یک ویدئو از تجمع معترضان در نورآباد ممسنی در استان فارس نیز، فلکه مصلی این شهر دیده میشود که در آتش میسوزد.
حمایت صدها چهره فرهنگی آلمان از اعتراضات ایران
بیش از ۶۰۰ چهره فرهنگی آلمان در نامهای سرگشاده، حمایت خود را از معترضان ایرانی اعلام کردند.
در این نامه با اشاره به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، آمده است که «ندای انقلاب فمینیستی در ایران بلند و واضح است. ما مقاومت شجاعانه شما را میبینیم، صدای مصمم شما را میشنویم و شجاعت و مقاومت شما را تحسین میکنیم».
نویسندگان این نامه در بیانیهای مطبوعاتی تاکید کردهاند که نامه خود را خطاب به معترضان ایرانی و نه نهادهای یا چهرههای سیاسی مینویسند.
آنها توضیح دادهاند: «این جنبش، مردمی، غیرمتمرکز و فمینیستی است. به همین دلیل برای ما مهم بود که مستقیماً مردم را مورد خطاب قرار دهیم؛ مردمی که چیزی جز بدن و صدای خود ندارند».
نویسندگان این نامه همچنین بر ضرورت حمایت رسانهای و سیاسی از اعتراضات ایران تاکید کردهاند.
در روزهای گذشته و پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی، شهرهای مختلف آلمان شاهد تظاهرات اعتراضی گسترده و کمسابقه در حمایت از معترضان ایرانی بوده است.
رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی روز چهارشنبه مدعی شد که «حدود نیمی» از افراد بازداشت شده در اعتراضات اخیر آزاد شدهاند.
غلامعلی محمدی بدون اشاره به شمار بازداشتشدگان، در عین حال گفت: «افرادی که نقش اصلی و سازمانیافته اغتشاشات اخیر را داشتهاند، آزاد نخواهند شد».
مقامهای جمهوری اسلامی به طور معمول شمار دقیق بازداشتشدگان و قربانیان اعتراضات را اعلام نمیکنند.
علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در همین روز اعلام کرد که میانگین سنی بسیاری از بازداشتشدگان ۱۵ سال است.
در روزهای اخیر ویدئوهای زیادی از اعتراضات دانشآموزان دختر و پسر در ایران منتشر شده است که علیه خشونت نیروهای امنیتی برای اعمال حجاب اجباری و نیز سیاستهای کلی جمهوری اسلامی اعتراض میکنند.
گزارشها از ایران حاکی است که امیرعماد میرمیرانی، مشهور به «جادی»، از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و مخالفان طرح صیانت توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده است.
آقای میرمیرانی که پیش از این موفق به دریافت جایزه ترویج علم ایران شده بود، در موارد متعددی به روشنگری درباره پروژه «ابرآروان» و طرح محدودسازی اینترنت در ایران پرداخته است.
یکی از اعضای خانواده این فعال حوزه فناوری در پستی اینستاگرامی نوشت که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی با «زور و ارعاب و تهدید شوکر و اسلحه» وارد منزل شدند و بدون ارائه حکم قضایی، «جادی را با خود بردند».
در حال حاضر، حساب کاربری جادی در توئیتر با بیش از ۱۳۰ هزار دنبالکننده از دسترس خارج شده است.
بازداشت جادی (امیرعماد میرمیرانی) در ادامه سلسله بازداشتهای فعالان دسترسی به اینترنت در ایران طی روزهای گذشته است.
پیشتر، خبرهایی مبنیبر بازداشت آرین اقبال، محسن طهماسبی، عادل طالبی و حسین درواری نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا را تهدید کرد که در صورت وضع تحریمهای تازه علیه تهران در واکنش به سرکوب معترضان در ایران، کشورهای اروپایی باید منتظر «اقدام موثر و متقابل» جمهوری اسلامی باشند.
حسین امیرعبداللهیان روز چهارشنبه ۱۳ مهر در گفتوگوی تلفنی با لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا، انتقادهای بینالمللی در مورد سرکوب معترضان در ایران را «مداخلات خارجی در تحولات داخلی کشور» دانست.
یک روز پیش از این، وزیر خارجه فرانسه گفته بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریم مقامهای ایرانی دخیل در سرکوب اعتراضات اخیر در قالب «عدم اجازه ورود و مسدود کردن داراییهای آنهاست».
وزیر خارجه ایران در مورد وضع «تحریمهای حقوق بشری» به اتحادیه اروپا هشدار داد
خشونت نیروهای انتظامی و لباس شخصی علیه دانشجویان دانشگاه دخترانه فنی شریعتی تهران
کشف حجاب چند تن از دانشآموزان در کرمانشاه
تصویر نیکا شاکرمی، معترض ۱۷ ساله، در صفحه نخست پرتیراژترین روزنامه ایتالیا
روزنامه کوریِره دِلاسِرا، یکی از قدیمیترین و پرتیراژترین روزنامههای ایتالیا، روز چهارشنبه در صفحه نخست خود با انتشار تصویری نیکا شاکرمی، معترض ۱۷ ساله، گزارشی درباره آنچه بر او رفته است منتشر کرد.
با افزایش ابهامها در پرونده کشته شدن این نوجوان اهل خرمآباد، بازنشر هشتگ نیکا شاکرمی تا اواسط روز چهارشنبه به بیش از یکمیلیون و سیصد هزار توئیت رسید.
این روزنامه ایتالیایی همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به اعتراضات جاری در ایران و معرفی نسل جوانی پرداخته است که مطالباتی متفاوت با نسلهای پیش از خود دارد.
ادعای شبکه تلویزیونی وابسته به حزبالله لبنان درباره مهسا امینی
یک کارشناس با حضور در شبکه تلویزیونی المنار، وابسته به حزبالله لبنان، مدعی شد که مهسا امینی «از اعضای حزب تروریستی کومله» بود و با اسرائیل همکاری داشت».
این کارشناس در بخش دیگری از ادعای خلاف واقع خود اضافه کرد که مهسا امینی «به قصد خودکشی به اداره پلیس رفته بود تا ایران و منطقه را به آتش بکشاند».
پیشتر، حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، نیز مدعی شده بود اعتراضهای جاری در ایران نتیجه تحریک از سوی آمریکاست و بازتابدهنده خواست واقعی مردم نیست.
مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی، که به دنبال بازداشت توسط گشت ارشاد به حالت اغما فرو رفته بود روز ۲۵ شهریور در بیمارستان کسری در تهران درگذشت.
امجد امینی، پدر مهسا امینی، تاکید کرده است که چند نفر از افرادی که همراه دخترش بازداشت شده بودند، به او گفتند که فرزندش در ون گشت ارشاد، از سوی ماموران مورد ضربوجرح قرار گرفته بود.
مخالفان حکومت معتقدند که او بر اثر ضربوجرح توسط ماموران انتظامی احتمالا دچار آسیب مغزی شده و به همین دلیل درگذشته است.
مقامهای جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و وعده دادهاند که نتایج تحقیقات کامل در مورد مرگ خانم امینی به زودی منتشر خواهد شد.