تصمیم وزارت دفاع آمریکا برای جدا کردن تلفات دور اخیر درگیری‌های ایران از دور قبلی جنگ، اعتراض برخی از سیاستمداران و نظامیان پیشین را به دنبال داشته و با انتقاد رسانه‌ها روبه‌رو شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و پیت هگست، وزیر دفاع، روز ۲۲ ژوئیه در پایگاه هوایی دووِر شاهد انتقال اجساد چهار نظامی آمریکایی بودند که در تابوت‌های پوشیده با پرچم از هواپیمایی نظامی خارج شدند.

یک روز بعد، این چهار نفر – که پس از تشدید دوباره درگیری‌ها با ایران در ماه ژوئیه، در اردن و عراق کشته شده بودند – از آمار رسمی تلفات «عملیات خشم حماسی» حذف شدند و شمار کشته‌های جنگ با ایران از ۱۸ نفر به ۱۴ نفر کاهش یافت.

پنتاگون ابتدا این تغییر را ناشی از «اختلال موقت در داده‌ها» دانست. نام چهار نظامی سپس به سامانه رسمی ثبت تلفات نظامی بازگشت، اما نه در فهرست عملیات خشم حماسی، بلکه در صفحه‌ای جداگانه با عنوان «تلفات عملیات‌های برون‌مرزی از هفتم ژوئیه ۲۰۲۶».

در این دسته‌بندی تازه، ۲۰۷ مجروح نیز ثبت شده‌اند؛ ۱۴۲ نفر بیشتر از رقمی که پیش‌تر برای دوره پس از هفتم ژوئیه اعلام شده بود. در نتیجه، رسانه‌ها برای به دست آوردن مجموع تلفات از آغاز جنگ با ایران در ۲۸ فوریه، ناچارند ارقام دو صفحه جداگانه پنتاگون را با هم جمع کنند تا به ارقام ۱۸ کشته و دست‌کم ۶۲۴ مجروح برسند.

وزارت دفاع آمریکا می‌گوید چون «عملیات خشم حماسی» پایان یافته است، تلفات بعدی در حوزه مسئولیت فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، در رده «عملیات‌های برون‌مرزی» قرار می‌گیرند. اما نگفته است این عنوان چه عملیات‌هایی را دربرمی‌گیرد، آیا همه ۲۰۷ مجروح در درگیری با ایران آسیب دیده‌اند و چرا آمار کامل در یک صفحه ارائه نمی‌شود.

این تصمیم اتهام تلاش برای کمتر نشان‌دادن هزینه‌های انسانی جنگ را در پی داشت. مایکل اسمیت، دریادار بازنشسته آمریکایی این اقدام را «بی‌احترامی بزرگی به خانواده‌ها» خواند و گفت «اینکه ادعا شود آنها در نتیجه جنگ کشته نشده‌اند و مرگشان صرفا بخشی از عملیات برون‌مرزی بوده، مضحک است».

توماس مسی، نماینده جمهوری‌خواه، در پستی در شبکه ایکس، این تفکیک را «ترفندی پوچ» خواند و گفت پنتاگون وانمود می‌کند دو جنگ جداگانه با ایران رخ داده، در حالی که به نوشته او ادامه جنگ بیش از ۹۰ روز بدون مجوز کنگره «نقض قانون» است.