Scroll Top

ترامپ می‌گوید رئیس‌جمهور چین برای توافق با ایران پیشنهاد کمک داد

ترامپ می‌گوید رئیس‌جمهور چین برای توافق با ایران پیشنهاد کمک داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز پنجشنبه و بعد از دیدار با همتای چینی خود در پکن گفت که شی جین‌پینگ پیشنهاد داده است برای توافق با ایران و تضمین عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز کمک کند و وعده داد تجهیزات نظامی به ایران ارسال نکند.

او در گفت‌وگویی اختصاصی با شان هنیتی، مجری شبکه فاکس‌نیوز، گفت: «رئیس‌جمهور شی مایل است توافقی حاصل شود. او واقعاً دوست دارد توافقی انجام شود. و گفت: “اگر بتوانم به هر شکلی کمک کنم، خوشحال می‌شوم کمک کنم.”»

ترامپ درباره تنگه هرمز و نقش احتمالی چین در باز شدن آن اعلام کرد: «هر کسی که این مقدار نفت خریداری می‌کند، طبیعتاً نوعی رابطه با آنها (ایران) دارد. اما او گفت: “اگر بتوانم به هر نحوی مفید باشم، با کمال میل کمک می‌کنم.” او دوست دارد تنگه هرمز باز بماند.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین درباره دیگر اظهارات رئیس‌جمهور چین اعلام کرد: «او گفت که قرار نیست تجهیزات نظامی (به ایران) بدهد… این را با قاطعیت گفت.»

بعد از دیدار روسای جمهور آمریکا و چین، کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت واشینگتن و پکن توافق کردند که تنگه هرمز باید برای حفظ جریان آزاد انرژی باز بماند و رئیس‌جمهور چین مخالفت با «نظامی‌سازی» این آبراه و هرگونه تلاش برای دریافت عوارض برای استفاده از آن را اعلام کرده است.

دونالد ترامپ پیش از سفر به پکن به خبرنگاران گفته بود که ایالات متحده درباره ایران نیازی به کمک چین ندارد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز پنجشنبه در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت که ایالات متحده درباره ایران از چین درخواست کمک نکرده و «به کمک آنها نیازی ندارد.»

روبیو در این‌باره افزود: «ما این موضوع را مطرح کردیم تا موضع خود را روشن کنیم و مطمئن شویم آنها درک می‌کنند، چون این موضوع منطقی است. با توجه به اینکه این مسئله تا این حد مهم و غالب است، طبیعی بود که درباره آن صحبت کنیم.»