Scroll Top

تشدید درگیری‌های پاکستان و هند؛ پیشنهاد میانجیگری آمریکا برای کاهش تنش‌ها

01

پاکستان می‌گوید به تلافی حملات موشکی هند به پایگاه‌های نظامی خود، عملیات «بنیان مرصوص» را علیه هند آغاز کرده است. بامداد شنبه به وقت محلی ارتش پاکستان اعلام کرد هند چند پایگاه نظامی این کشور را هدف حملات موشکی قرار داده است. پاکستان می‌گوید شش موشک هند را خنثی کرده اما با این حال در پاکستان چند انفجار گزارش شده است. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در تماس تلفنی با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، پیشنهاد میانجی‌گری برای کاهش تنش‌ها را مطرح کرده است.

  1. از ساعات اولیه صبح شنبه، گزارش‌هایی از وقوع انفجار در چند نقطه در امتداد مرز عملیاتی میان هند و پاکستان در کشمیر، منتشر شده است.

    خبرنگاران بی‌بی‌سی صدای انفجارهایی را در شهرهای سرینگر و جامو در منطقه کشمیر تحت کنترل هند شنیده‌اند، اما منبع این انفجارها هنوز مشخص نشده است.

    رسانه‌های محلی نیز از شنیده‌شدن صدای انفجار در شهر اودامپور در کشمیر تحت کنترل هند و پاتانکوت در ایالت پنجاب خبر داده‌اند، مکان‌هایی که پاکستان مدعی است تأسیسات دفاعی هند در آن‌ها را هدف قرار داده است.

    پیش‌تر، پاکستان مدعی شده بود که هند موشک‌هایی را به سمت پایگاه‌های هوایی در راولپندی (در فاصله ۱۰ کیلومتری از اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان)، چکوال و شورکوت شلیک کرده است.

    هند هنوز به این ادعاها واکنش نشان نداده است.

  2. تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا برای میانجی‌گری بین دو کشور

    ژنرال عاصم منیر و مارکو روبیو

    منبع تصویر،Getty Images/ISPR

    به گزارش وزارت خارجه آمریکا، روز شنبه مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در تماس تلفنی با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، پیشنهاد میانجی‌گری برای کاهش تنش‌ها را مطرح کرده است.

    این تماس تلفنی در شرایطی انجام شد که پاکستان روز شنبه اعلام کرد عملیات تلافی‌جویانه علیه هند را آغاز کرده و مدعی شد برخی از تأسیسات نظامی هند را هدف قرار داده است.

    تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که مارکو روبیو در این گفت‌وگو تأکید کرده است که «دو طرف باید راه‌هایی برای کاهش تنش‌ها پیدا کنند.»

    در این بیانیه آمده است که مارکو روبیو به ژنرال عاصم منیر پیشنهاد کرده است که برای جلوگیری از درگیری‌های بیشتر در آینده، گفت‌وگو آغاز شود و آمریکا برای این کار میانجی‌گری کند.