Scroll Top

نمایندگان دولت روسیه برای اولین بار پس از سقوط بشار اسد به سوریه سفر کردند

۱

یک هیئت روسی برای نخستین‌بار پس از سرنگونی بشار اسد در سوریه، برای مذاکره با حاکمان جدید این کشور، وارد دمشق شد.

همزمان، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از جامعه جهانی خواست اقدامات متحد و «شجاعانه» برای حمایت از مردم سوریه و آوارگان این کشور انجام دهند.

ورود هیئت ارشد روسی به پایتخت سوریه در روز سه‌شنبه ۹ بهمن در حالی است که مسکو پس از سال‌ها حضور نظامی در سوریه برای بقای حکومت بشار اسد، در تلاش برای تضمین فعالیت پایگاه‌های نظامی خود در این کشور است.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه گزارش داد که میخائیل بوگدانُوف، معاون وزیر خارجه، و الکساندر لاورِنتیِف، فرستاده ویژه کرملین در امور سوریه، در میان هیئت اعزامی به سوریه هستند که قرار است با حاکمان جدید این کشور مذاکره کنند.

پیش از انتشار گزارش تاس، دو منبع سوری بامداد سه‌شنبه به رویترز گفته بودند که انتظار می‌رود مذاکرات میان هیئتی از روسیه با مقامات دولت تازه دمشق در این هفته انجام شود.

تصویر آرشیوی از جنگنده‌های روسیه در پایگاه حمیمیم سوریه

بیشتر در این باره:

ابراز تمایل مسکو برای حفظ پایگاه‌های نظامی خود در سوریه

آقای بوگدانوف چند روز پیش به خبرگزاری روسی اینترفاکس گفته بود که تماس‌های کشورش با مقامات «هیئت تحریر الشام» به «شیوه سازنده» پیش می‌رود تا روسیه بتواند پایگاه‌هایش را حفظ کند.

روسیه امیدوار است بتواند پایگاه هوایی حمیمیم در نزدیکی بندر لاذقیه و پایگاه دریایی در بندر طرطوس را حفظ کند. لاذقیه و طرطوس، هر دو در ساحل دریای مدیترانه، محل زندگی حامیان عمدهٔ بشار اسد و طایفه علوی‌ها محسوب می‌شوند.

روسیه از تأسیسات دریایی در طرطوس عمدتا به عنوان ایستگاهی جهت نقل و انتقال پیمانکاران نظامی‌اش به نقاط مختلف قاره آفریقا استفاده می‌کرد، هر چند که نیازهای نظامی روسیه به تعمیرات تجهیزات دریایی نیز در این پایگاه انجام می‌شد.

دولت جدید سوریه به تازگی قرارداد این کشور با شرکت روسی مدیریت و بهره برداری از بندر طرطوس را لغو کرد.

بشار اسد در قراردادهایی با ولادیمیر پوتین به روسیه امکان داده بود از پایگاه هوایی حمیمیم برای ۴۹ سال، به اضافه امکان تمدید در یک دوره ۲۵ سال بعدی، استفاده کند. روسیه از همین پایگاه بشار اسد را به مسکو فراری داد.

حکومت ۲۴ ساله آقای اسد روز ۱۸ آذر امسال، پس از فرار او به روسیه در نتیجه پیشروی ۱۱ روزه نیروهای «هیئت تحریر الشام» از استان ادلب تا رسیدن به دمشق، به پایان رسید.