Scroll Top

ترامپ می‌گوید هواپیماهای روسیه در صورت ورود به حریم هوایی کشورهای ناتو باید سرنگون شوند

4

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه اول مهر در ابتدای دیدار با همتای اوکراینی خود گفت کشورهای عضو ناتو باید هواپیماهای روسی را در صورت ورود به حریم هوایی این ائتلاف سرنگون کنند.

این دیدار در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، خواستار افزایش فشارها بر مسکو برای پایان جنگ علیه اوکراین است.

آقای ترامپ در پاسخ به خبرنگارانی که از او درباره حمایت از سرنگونی هواپیماهای روسیه در صورت ورود به حریم هوایی ناتو پرسیدند، گفت: «بله، موافقم.» او افزود میزان دخالت مستقیم ایالات متحده در چنین اقدامی به شرایط بستگی خواهد داشت.

اظهارات او پس از سلسله ورودهای اخیر جنگنده‌ها و پهپادهای روسی به حریم هوایی کشورهای عضو ناتو از جمله لهستان و استونی مطرح شده است.

این در حالی است که پس از مشاهده دو یا سه فروند پهپاد بزرگ در آسمان دانمارک که این کشور آن را «حمله به زیربناهای خود» نامید، نخست‌وزیر دانمارک گفت این احتمال را رد نمی‌کند که روسیه پشت پرده این رویداد باشد.

همزمان، نروژ نیز اعلام کرد بسته شدن چند ساعته فرودگاه این کشور در دوشنبه‌شب به دلیل مشاهده پهپادها در حریم هوایی این کشور بوده است.

پتر پاول، رئیس‌جمهور جمهوری چک و مقام پیشین ارشد ناتو، گفته است در صورت نیاز باید حتی به هواپیماهای روسی شلیک کرد.