Scroll Top

روسیه با حملات گستردهٔ پهپادی و موشکی به اوکراین به مذاکرات واشینگتن پاسخ داد

9

رئیس‌جمهور اوکراین بارها گفته که برای مذاکره در دسترس است اما پوتین این کار را نکرده ‌است. پس از مذاکرات واشینگتن، بیانیهٔ کرملین به طور مبهم در مورد تماس‌های سطح بالاتر بین مسکو و کی‌یف صحبت کرد، اما نامی از دو رهبر نبرد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز سه‌شنبه گفت: «هرگونه تماسی که بلندپایه‌ترین رهبران را دربرگیرد باید با نهایت دقت آماده شود».

رهبران اروپایی نسبت به این‌که پوتین بدون فشار ایالات متحده در پای میز مذاکره حاضر شود، ابراز تردید کرده‌اند. فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، که در واشینگتن به‌سر می‌برد گفت: «ما نمی‌دانیم که آیا رئیس‌جمهور روسیه شجاعت شرکت در چنین اجلاسی را خواهد داشت یا خیر».

این حملات، تلفات فزایندهٔ غیرنظامیان و زیرساخت‌های اوکراین را برجسته می‌کند. روسیه هدف قرار دادن عمدی اماکن غیرنظامی را انکار می‌کند، اما این حملات به طور معمول خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و تأسیسات انرژی را ویران می‌کنند.

تضمین‌های امنیتی برای اوکراین یکی دیگر از عناصر کلیدی در مذاکرات واشینگتن بود، و زلنسکی گفت که یک برنامهٔ ۹۰ میلیارد دلاری برای خرید سلاح‌های آمریکایی برای دفاع از اوکراین مورد بحث قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز همچنین گفت که رهبران ایالات متحده و اروپا در مورد «نوعی تضمین امنیتی مادهٔ ۵ برای اوکراین» بحث کرده‌اند و افزود که مهم است این تضمین‌ها مانع از تلاش مجدد پوتین برای حمله به بخش‌هایی از اوکراین شود.

مادهٔ ۵ پیمان ناتو، به دفاع متقابل از کشورهای عضو در صورت مورد حمله قرار گرفتن، اشاره دارد. با این حال، هیچ جزئیاتی در مورد چگونگی انجام این امر ارائه نشد و تردیدهای زیادی در مورد آن وجود دارد.