اعطای جایزه «آزادی نگارش» انجمن قلم آمریکا به نرگس محمدی

۱

انجمن قلم آمریکا (پن)‌ در بیانیه‌ای از اعطای جایزه «آزادی نگارش پن باربی» به نرگس محمدی، نویسنده و فعال حقوق‌بشر ایرانی خبر داده است.

انجمن قلم آمریکا در بیانیه خود نوشت: « نرگس محمدی که در سی سال گذشته به خاطر نوشته‌هایش و فعالیت‌های حقوق‌بشری‌ خود به وسیله حکومت ایران هدف قرار گرفته، در حال حاضر به خاطر اتهامات دروغین تبلیغ علیه نظام و افترا در زندان است.»

به نوشته این بیانیه، خانم محمدی در دو دهه گذشته به دفاع از حقوق زنان، زندانیان سیاسی و اقلیت‌ها پرداخته و نخستین بار در دوران دانشجویی خود به خاطر نوشتن مطلبی درباره حقوق زنان و شرکت در یک تجمع سیاسی بازداشت شد.

بنا بر اعلام انجمن قلم آمریکا، نرگس محمدی از طریق نوشتن کتاب، مصاحبه با رسانه‌ها و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی توجه جهانی را متوجه وضعیت حقوق‌بشر و نقض حقوق زندانیان کرده است.

به نوشته بیانیه انجمن قلم آمریکا، خانم محمدی در سال ۲۰۲۲ با انتشار کتاب شکنجه سفید، جزییات تکان‌دهنده‌ای از شکنجه جسمی و روانی زندانیان در ایران را بیان کرده است.

نرگس محمدی که ۵۱ سال سن دارد، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر ایران است.

او سال گذشته پس از محکوم شدن به ۳۰ ماه زندان، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت جریمه نقدی دوباره زندانی شده است.

سوزان ناسل، مدیر اجرایی انجمن قلم آمریکا با تقدیر از نرگس محمدی گفت: «مفتخریم که از این راوی بی‌باک حقیقت تقدیر می‌کنیم که مقاومتش او را به نماد نافرمانی در برابر سرکوبگران تبدیل کرده است.»

خانم ناسل همچنین با اشاره به اعتراض‌های گسترده زنان ایران در ماه‌های گذشته، ایستادگی آنها را نشان‌دهنده انتقال شجاعت نرگس محمدی به نسل جدید دانست.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی جایزه او را پنجشنبه در مراسم سالانه انجمن قلم آمریکا در نیویورک دریافت خواهد کرد.

رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن

منبع تصویر، PEN

توضیح تصویر، رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن

جایزه انجمن قلم آمریکا با عنوان «جایزه آزادی نگارش پن باربی» یکی از جوایز سالانه این انجمن است که با هدف پایان دادن به تعقیب قضایی نویسندگان و دفاع از آزادی بیان اعطا می شود.

این جایزه دو سال پیش به بکتاش آبتین، کیوان باژن و رضا خندان مهابادی، سه نویسنده زندانی ایرانی تعلق گرفت.

بکتاش آبتین در دی ۱۴۰۰ به خاطر ابتلا به بیماری کویید-۱۹ در زندان پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.